NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Έλληνες Εκδότες / Γεωργαντά Αικατερίνη / Γιαννακουδάκης Εμμανουήλ / Επιστημονικές περιπλανήσεις

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Επιστημονικές περιπλανήσεις
Γιαννακουδάκης, Εμμανουήλ Ι.

Εκδόσεις
Κεντρική-Διάθεση Bookstation.gr

ISBN: 978-960-851-229-0
Σελίδες: 272
Σχήμα: 17Χ24 cm/Βάρος: 0.6000 kg
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2014

Τιμή | 25 €

προσθήκη στο καλάθι
Επιστημονικές περιπλανήσεις

 Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου είναι ένα βιβλίο δίχως αρχή και τέλος. Τα κεφάλαιά του είναι αυτοτελή, αυτοδύναμα και ανεξάρτητα μεταξύ τους. Βασίζεται σε συλλογή υλικού που μετρά άνω των 30 ετών. Είναι ένα σύγγραμμα που αποσκοπεί στη γνώση και στην τέρψη που θεωρώ έννοιες αξεδιάλυτες και αχώριστες σε κάθε τυχαία σελίδα. Και αναφέρω σκοπίμως τον προσδιορισμό «τυχαία»? 

Σας προσκαλώ και σας προτείνω να το φυλλομετρήσετε και να επιλέξετε με έναν τυχαίο τρόπο την εναλλαγή των σελίδων. Βρείτε αυτό που σας εκφράζει, ανατρέξτε στο ευρετήριο όρων, βρείτε συγγενείς έννοιες, διαβάστε το αντίστοιχο κεφάλαιο και εμπλουτίστε τις γνώσεις σας. Σκεφτείτε εναλλακτικά, σκεπτικιστικά και κυρίως, πέρα από τα όρια της πεπατημένης, του status quo και του «είθισται», που απαιτεί διάβασμα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Ευελπιστώ ότι η θεματολογία τούτου του συγγράμματος θα καλύψει τις επιστημολογικές σας αναζητήσεις και περιπλανήσεις. Εσάς, τη μερίδα των ατόμων, που θέλετε να βλέπετε κάτω από την επιφάνεια. Που ψάχνετε το νόημα πίσω από τις λέξεις. Που δεν βρίσκετε παρηγορία στο κοινότοπο και τετριμμένο. Που αναζητάτε επιστημονικές εξελίξεις και ερευνητικά αποτελέσματα σε κοσμογονικούς τομείς. Που αναζητάτε απαντήσεις επί συγκεκριμένων θεολογικών ερωτημάτων. Που αναζητάτε λογική συνάφεια στα επιχειρήματα. Υποστηρίζω ότι ο ενημερωμένος άνθρωπος που αναζητά και λαμβάνει επιστημονικές απαντήσεις επί κοσμογονικών ερωτημάτων μετεξελίσσεται και μακραίνει τη ζωή του, αφού γνωρίζει με ακρίβεια τις συνθήκες διαβίωσης των επόμενων γενεών και επομένως, είναι σε θέση να τις προσομοιώσει, να τις ζήσει και να τις αισθανθεί, έστω σε περιβάλλον ιδεατής πραγματικότητας. 

Ενδεικτικά, αναφέρω μέρος της θεματολογίας που πραγματεύεται το παρόν βιβλίο: Επιστημονική έρευνα για τη δημιουργία, τη μετά θάνατον ζωή, τον ανθρώπινο εγκέφαλο ? τα σήματα που εκπέμπει και οι ερμηνείες τους, τα ζώντα κύτταρα στην υπηρεσία της τεχνολογίας ? βιολογικοί υπολογιστές, επιστημονική απόδειξη υπάρξεως του Θεού, ολογράμματα, δορυφόροι, εκρήξεις Ηλίου, βαρύτητα στο διάστημα, το χρώμα του χιονιού (Λευκό ή διαφανές;). Κι όποιο κι αν είναι το χρώμα, αφού το φως του ήλιου φτάνει στη γη σε 8 λεπτά, ζούμε στο παρόν ή σε ένα διαρκές κι αέναο «παρελθόν»; 

Οι ενότητες είναι επιλεγμένες και κατανεμημένες με μια συγκεκριμένη μεθοδολογία. Το περίβλημά τους άκρως επιστημονικό. Πυρήνας τους, η σύγχρονη επιστήμη σε όλο της το εύρος. Ύλη και πνεύμα συναντώνται και αναμετρώνται με αξιόπιστα και έγκυρα ερευνητικά αποτελέσματα χρόνων, που εκπλήσσουν και εντυπωσιάζουν. Ωστόσο, οφείλω να αναφέρω ότι πιθανόν σαν κοινωνία και με βάση τα όσα μέχρι τώρα έχουμε διδαχθεί να μην είμαστε ακόμη ώριμοι να υποδεχτούμε ερευνητικά αποτελέσματα σε συγκεκριμένους ευαίσθητους τομείς, όπου υπάρχουν λεπτές ισορροπίες, όπως είναι για παράδειγμα η μεταθανάτια ύπαρξη. Για το λόγο αυτό, επιλέγω να αποσιωπήσω μερικά σημεία. 

Καλή ανάγνωση και καλό ταξίδι στη σφαίρα της επιστημονικής γνώσης. 

Εμμανουήλ  Ι.  Γιαννακουδάκης

Καθηγητής  Πανεπιστημίου