NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Πληροφορική / Σχεδίαση Διαδραστικότητας, 4η Έκδοση

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Σχεδίαση Διαδραστικότητας, 4η Έκδοση
Preece Jennifer, Rogers Yvonne, Sharp Helen

Εκδόσεις
Μ.Γκιούρδα

ISBN: 978-960-512-6926
Μετάφραση: Σαμαράς Β. Ιωάννης
Σελίδες: 588
Σχήμα: 17Χ24 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 30/06/2016

Τιμή | 49.5 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Το βιβλίο Σχεδίαση Διαδραστικότητας: Επεκτείνοντας την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή προσφέρει μια διεπιστημονική, πρακτική και επικεντρωμένη στις διεργασίες εισαγωγή στον κλάδο της διαδραστικότητας, επιδεικνύοντας πώς πρέπει, αλλά και πώς μπορούν, να εφαρμοστούν οι πρακτικές στην σχεδίαση διαδραστικότητας,.

Η σχεδίαση διαδραστικότητας μπορεί να οριστεί ως η σχεδίαση διαδραστικών προϊόντων, τα οποία υποστηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν στην καθημερινή τους και στην εργασιακή τους ζωή. Για να είναι επιτυχημένοι οι σχεδιαστές διαδραστικότητας θα χρειαστούν ένα μείγμα δεξιοτήτων από τους κλάδους της ψυχολογίας, της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή, της σχεδίασης για το Web, της επιστήμης των υπολογιστών, των πληροφοριακών συστημάτων και της ψυχαγωγίας και επίσης θα πρέπει να κατανοούν τις επιθυμίες και τις ανάγκες των ανθρώπων και τα είδη των διαθέσιμων τεχνολογιών.

Η τέταρτη έκδοση αυτού του ευπώλητου βιβλίου έχει ενημερωθεί σημαντικά, ώστε να παρουσιάζει αυτόν τον δυναμικό και ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο και περιλαμβάνει τα εξής:

  • Νέο κεφάλαιο ? Η Σχεδίαση Διαδραστικότητας στην Πράξη
  • Κάλυψη των πολλών νέων και παραδοσιακών διεπαφών
  • 23 νέα βίντεο, όπου οι ειδικοί της ΔΑΥ απαντούν σε ερωτήσεις όπως "πώς έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η ΔΑΥ;"
  • Νέα ενότητα για την συναισθηματική τεχνολογία και την αυτοματοποιημένη συναίσθηση
  • Κάλυψη της AgileUX και της κίνησης κατασκευαστών
  • Νέες ενότητες για την κοινωνική αλληλεπίδραση και τα κοινωνικά μέσα 

Το βιβλίο Σχεδίαση Διαδραστικότητας είναι δημοφιλές τόσο ανάμεσα στους σπουδαστές, όσο και ανάμεσα στους επαγγελματίες. Είναι το ιδανικό βιβλίο για την εκμάθηση των διεπιστημονικών δεξιοτήτων, που απαιτούνται για την σχεδίαση διαδραστικότητας, την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, την σχεδίαση πληροφοριών, την σχεδίαση για το Web και την πανταχού παρούσα υπολογιστική. Το βιβλίο συμπληρώνεται από ένα εκτεταμένο ιστότοπο http://www.id-book.com, ο οποίος περιέχει πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό και υλικό εκμάθησης, όπως διαφάνειες για κάθε κεφάλαιο, σχόλια για τις δραστηριότητες των κεφαλαίων και αρκετές αναλυτικές μελέτες περιπτώσεων, που έχουν γραφεί από ερευνητές και σχεδιαστές.

Η Jennifer Preece είναι Καθηγήτρια και Κοσμήτορας στο Κολέγιο Μελετών Πληροφοριακών Συστημάτων - στην Σχολή iSchool Maryland, του Πανεπιστημίου του Maryland.

Η Yvonne Rogers είναι Διευθύντρια του Κέντρου Διαδραστικότητας στο Πανεπιστήμιο University College του Λονδίνου, καθώς και Καθηγήτρια Σχεδίασης Διαδραστικότητας.

Η Helen Sharp είναι Καθηγήτρια Τεχνολογίας Λογισμικού και Επίκουρη Κοσμήτορας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας. 

"Η 4η έκδοση του βιβλίου Σχεδίαση Διαδραστικότητας, με την πλήρη και φρέσκια κάλυψη των θεμελιωδών θεμάτων της Διαδραστικότητας και της Ολοκλήρωσης Ανθρώπου-Υπολογιστή στην πράξη και στην πρόσφατη έρευνα, διατηρεί την θέση του ως το βιβλίο πρώτης επιλογής στο μάθημα ΔΑΥ στην Namibia. Το βιβλίο είναι σωστά δομημένο και περιέχει υλικό με πολλές μελέτες περιπτώσεων, δραστηριότητες και σχετικές και ψυχαγωγικές συνδέσεις, οι οποίες προχωρούν τις γνώσεις των σπουδαστών πέρα από τις συνήθεις γνώσεις που παρέχονται από ένα πανεπιστημιακό μάθημα."

Δρ. Heike Winschiers-Theophilus, Σχολή Υπολογιστών και Πληροφορικής, Πολυτεχνείο της Namibia. 

"Το βιβλίο Σχεδίαση Διαδραστικότητας ήταν πάντα το αγαπημένο μου εκπαιδευτικό βιβλίο για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης σε θέματα ΔΑΥ ? τόσο πολύ, που ενέπνευσε την ανάπτυξη των νέων μας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων με το ίδιο όνομα. Με αυτή την νέα του έκδοση συνεχίζει να είναι το πλέον ενημερωμένο και προσιτό έργο. Όπως πάντα, περιέχει τις γνώσεις στην αιχμή της τεχνολογίας και αποτελεί ένα επίκαιρο βιβλίο αναφοράς για νέες και αναδυόμενες τάσεις στην σχεδίαση και στην χρήση της τεχνολογίας της διαδραστικότητας."

Δρ. Jesper Kjeldskov, Καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών, Ερευνητικό Κέντρο για Κοινωνική και Διαδραστική Σχεδίαση, Πανεπιστήμιο Aalborg, Δανία