NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Το γαλάζιο δωμάτιο

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το γαλάζιο δωμάτιο
Ρόζαμουντ Πίλτσερ

Εκδόσεις
Ωκεανίδα

ISBN: 978-960-410-775-9
Σελίδες: 376
Σχήμα: 17Χ24 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 16/03/2016

Τιμή | 8.1 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ιστορίες λιτές, ευχάριστες, γεμάτες συναισθήματα, μυρωδιές και χρώματα. Καταστάσεις απλές, αληθινές, βγαλμένες από την καθημερινότητα.

Με κατανόηση και τρυφερότητα, όπως πάντα, η Πίλτσερ καταγράφει καθοριστικές στιγμές που αλλάζουν τους ήρωές της, τους ωριμάζουν και τους βοηθάνε να προχωρήσουν στο δύσκολο δρόμο της ζωής με μεγαλύτερη αισιοδοξία και πίστη στην έμφυτη καλοσύνη που υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους.

H Pόζαμουντ Πίλτσερ γεννήθηκε στην Kορνουάλη το 1924. Στη διάρκεια του πολέμου υπηρέτησε στο γυναικείο σώμα του Bρετανικού Nαυτικού (1943-1946). ?ρχισε να γράφει από πολύ μικρή και δημοσίευσε το πρώτο της διήγημα σε ηλικία 18 χρονών. Aπό τότε αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία και γρήγορα έγινε γνωστή και αγαπητή, κυρίως στο γυναικείο κοινό.

Πολυγραφότατη, έχει γράψει κυρίως μυθιστορήματα, αλλά και διηγήματα και θεατρικά έργα. Δημοσίευσε επίσης αρκετές νουβέλες με το ψευδώνυμο Tζαίην Φρέηζερ. 

H πρωτοφανής επιτυχία του μυθιστορήματός της Ψάχνοντας για κοχύλια (1989), που συνάρπασε όλους τους αναγνώστες, την έκανε γνωστή στο διεθνές κοινό ως μια από τους πιο πολυδιαβασμένους μυθιστοριογράφους της εποχής μας. Tην ίδια επιτυχία είχαν και τα μυθιστορήματα Σεπτέμβρης, O γυρισμός, Στον αστερισμό των Διδύμων, Xειμερινό ηλιοστάσιο, Tο μοναχικό λιοντάρι, Tο έρημο σπίτι, Το άγριο θυμάρι, Η μέρα της καταιγίδας, Η άλλη όψη, Tο καρουζέλ, Χιόνι τον Απρίλη και Φωνές το καλοκαίρι, καθώς και οι συλλογές διηγημάτων Λουλούδια στη βροχή και Tο γαλάζιο δωμάτιο ? όλα κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα».

Άλλα βιβλία του συγγραφέα