NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Έλληνες Εκδότες / Καπετάνιος Β. Αντώνιος / ''ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ. Το κοσμοείδωλο της ανάπτυξης και το μέλλον της γης''

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

''ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ. Το κοσμοείδωλο της ανάπτυξης και το μέλλον της γης''
Αντώνιος Β. Καπετάνιος

Εκδόσεις
Κεντρική-Διάθεση Bookstation

ISBN: 978-618-832-754-2
Σελίδες: 320
Σχήμα: 17 x 24 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 17/04/2019

Τιμή | 35.39 €

προσθήκη στο καλάθι

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο άνθρωπος είναι εξαρτημένος από το «υπέρ», λειτουργώντας στη λογική της μεγέθυνσης. Επιζητεί συνεχώς να παράγει και να καταναλώνει επειδή το σύστημα της ανάπτυξης σε αυτή την ανάγκη τον έχει υποβάλλει ̇ επιζητεί συνεχώς να εφευρίσκει, να καινοτομεί, να τεχνολογεί, για την ικανοποίηση όμως της παραπάνω συνθήκης. Το ακολούθημα αυτής αποφέρει κέρδη και δημιουργεί δύναμη. Με τούτα ως ωθούσες δυνάμεις άγεται το σύστημα και προάγεται αξιακά στη συνείδηση του ανθρώπου. Όμως τα κέρδη και η δύναμη αφορούν κάποιους στη γη, κι όχι όλους. Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας στην απόλαυση των αγαθών, τ? οποία υπερπαράγονται για ν' απολαμβάνονται από ένα μέρος της ανθρωπότητας και το πλεόνασμά τους να πετιέται, μένοντας το υπόλοιπο του κόσμου να δεινεί-διότι ο διαμοιρασμός των αγαθών θ' αποδυνάμωνε τους ισχυρούς!

Ταυτοχρόνως η γη δεινεί, με τη συνεχή κι ακατάσχετη αφαίμαξή της από τον αδηφάγο άνθρωπο. Ο υπερπολιτισμός απαιτεί διαρκώς κατανάλωση πόρων για την παραγωγή όλο και περισσότερων κι απαιτητικότερων αγαθών, φτάνοντας τον πλανήτη σε οριακή κατάσταση. Κι ενώ ο πλανήτης βρίσκεται στα όριά του, και μας το δείχνει συνεχώς, αντιστοίχως ο άνθρωπος, λειτουργώντας μυωπικά μέσα στο σύστημα της οικονομικής ανάπτυξης, δε βλέπεται στο πρόβλημα της γης, που είναι βασικά πρόβλημα δικό του. Η επιβίωση στον πλανήτη Γη κινδυνεύει, με τον άνθρωπο αποκλειστικά υπεύθυνο ̇ μα μολοντούτο αυτός στέκεται μακρινός και αμέτοχος στο πρόβλημά του!

Άλλα βιβλία του συγγραφέα