NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογιστική / Λογιστική - Δίκαιο και νομοθεσία / Φόρος προστιθέμενης αξίας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Φόρος προστιθέμενης αξίας
Ν. Σγουρινάκης , Β. Μιχελινάκης

Εκδόσεις
Νομική Βιβλιοθήκη

ISBN: 978-960-562-338-8
Σελίδες: 544
Σχήμα: 17 x 24
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 11/2014

Τιμή | 35.1 €

προσθήκη στο καλάθι

 Περιγραφή

Η 2η έκδοση του έργου «Φόρος Προστιθέμενης Αξίας - Πρακτική Εφαρμογή», εμπλουτισμένη και ενημερωμένη μέχρι και τον Ν 4305/2014, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο θεωρητικής ανάλυσης και πρακτικής εφαρμογής του έμμεσου αυτού φόρου που επιβαρύνει τον τελικό καταναλωτή αγαθών και χρήστη υπηρεσιών.

Οι συγγραφείς στο πρώτο μέρος του βιβλίου, ερμηνεύουν και σχολιάζουν, χρησιμοποιώντας πολυάριθμα παραδείγματα και εφαρμογές, τις πολύπλοκες διατάξεις του ΦΠΑ, όπως ισχύουν ιδίως μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις του Κώδικα με τους Ν 4261/2014, Ν 4281/2014 και Ν 4305/2014. Ενδεικτικά ερμηνεύονται και συστηματικά παρουσιάζονται τα εξής θέματα: πράξεις παράδοσης αγαθών και παροχής υπηρεσιών (υποκείμενες και απαλλασσόμενες), φορολογητέα αξία, λήπτες αγαθών και υπηρεσιών υποκείμενοι στο φόρο, χρόνος γένεσης της φορολογικής υποχρέωσης, επιμερισμός του δικαιώματος έκπτωσης (pro-Rata), διακανονισμός ΦΠΑ επενδυτικών αγαθών, λογιστική του ΦΠΑ, απαλλαγές από τον φόρο, ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και παραδόσεις, υπηρεσίες που φορολογούνται στη χώρα του λήπτη, κανόνες του τόπου φορολογίας των υπηρεσιών στις συναλλαγές με το εξωτερικό, ΦΠΑ ακινήτων, αυτοπαράδοση αγαθών και ιδιοχρησιμοποίηση υπηρεσιών, νέα ειδικά καθεστώτα καταβολής του φόρου κατά τον χρόνο είσπραξης της αντικαταβολής και μικρών επιχειρήσεων, επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου, συντελεστές ΦΠΑ, ΦΠΑ μεταφορικών επιχειρήσεων κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου «Φόρος Προστιθέμενης Αξίας - Πρακτική Εφαρμογή» παρατίθεται η κωδικοποίηση του Ν 2859/2000. Οι τροποποιήσεις εμφανίζονται διακριτά (σε αγκύλη) έως και τον Ν 4305/2014 (ΦΕΚ Α΄ 237/31.10.2014) και έχουν ενσωματωθεί κατ' άρθρο με τη μορφή σημειώσεων κανονιστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν κατ? εξουσιοδότηση του νόμου αυτού, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες. Στο τέλος των άρθρων, ο αναγνώστης θα βρει τις πρόσφατα εκδοθείσες σχετικές εγκυκλίους της φορολογικής διοίκησης, σε ανεπτυγμένη μορφή, που διευκρινίζουν τα επιμέρους ζητήματα, ενώ στο τέλος κάθε κεφαλαίου του Κ. ΦΠΑ παρουσιάζονται σχετικά σχόλια, εφαρμογές και περαιτέρω παραδείγματα από τους συγγραφείς, για την αποσαφήνιση κυρίως των ουσιαστικών διατάξεων. Επιπλέον, υπάρχει παράρτημα με τις σημαντικότερες αποφάσεις δικαστηρίων, κυρίως της τελευταίας πενταετίας, που αφορούν τον ΦΠΑ, ταξινομημένες ανά θεματική ενότητα. Τέλος, την έκδοση συμπληρώνει αλφαβητικό ευρετήριο που βοηθά τον αναγνώστη στην αναζήτηση του θέματος που τον ενδιαφέρει.

To εγχειρίδιο απευθύνεται σε λογιστές - φοροτεχνικούς, στελέχη οικονομικών διευθύνσεων και λογιστηρίων επιχειρήσεων, φοιτητές λογιστικής και δικηγόρους.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα