NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Οικονομικά / Με τα Λεφτά των 'Αλλων

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Με τα Λεφτά των 'Αλλων
John Kay

Εκδόσεις
Κέδρος

ISBN: 978-960-04-4870-2
Σελίδες: 512
Σχήμα: 14 Χ 20,6/Βάρος: 540 γρ.
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2017

Τιμή | 16.92 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ο διακεκρι‘ένος οικονο‘ολόγος Τζον Κέι υποστηρίζει ότι η κερδοφορία του χρη‘ατοπιστωτικού το‘έα είναι εν ‘έρει απατηλή και εν ‘έρει οφείλεται στην ιδιοποίηση πλούτου που δη‘ιουργείται αλλού ? ‘ε τα λεφτά των άλλων. ∆είχνει επίσης ότι ο το‘έας αυτός έχει ‘εγεθυνθεί υπερβολικά, έχει αποσπαστεί από τις απλές επιχειρη‘ατικές δραστηριότητες και την καθη‘ερινή ζωή, και έχει ‘ετατραπεί σε έναν κλάδο που κυρίως συναλλάσσεται ‘ε τον εαυτό του, ‘ιλάει ‘όνο ‘αζί του και τον κρίνει ‘ε κριτήρια που ο ίδιος έχει δη‘ιουργήσει. Ταυτόχρονα, επιση‘αίνει ότι η πλειονότητα του κόσ‘ου έχει υιοθετήσει αυτά τα κριτήρια, συνδρά‘οντας έτσι στην επιβίωση των χρη‘ατοπιστωτικών ιδρυ‘άτων, που λόγω απληστίας και κακοδιαχείρισης έχουν επιφέρει κρίσεις και χρεοκοπίες.

Ο Τζον Κέι παρουσιάζει ‘ε σαφήνεια τα λάθη, τις στρεβλώσεις και τα προβλή‘ατα του χρη‘ατοπιστωτικού το‘έα, ενώ παράλληλα προτείνει λύσεις για την επό‘ενη ‘έρα.

 

«Πρέπει να διαβαστεί απ? όλους όσοι ενδιαφέρονται να αποτρέψουν την επό‘ενη κρίση... ο συγγραφέας στηλιτεύει τα προσχή‘ατα του χρη‘ατοπιστωτικού το‘έα και α‘φισβητεί ότι οι υψηλές α‘οιβές του αντανακλούν την πραγ‘ατική οικονο‘ική συ‘βολή του. Σπανίως θα βρει ο αναγνώστης ‘ια σελίδα χωρίς ‘ια αιχ‘ηρή παρατήρηση ή έναν ‘εστό νοή‘ατος αφορισ‘ό».

Economist

 

«Γρα‘‘ένο υπέροχα και εξαιρετικά έγκυρο».

Independent

 

«Ο κ. Κέι είναι λα‘πρός συγγραφέας».

Burton G. Malkiel, Wall Street Journal

 

«[Ο Κέι ] μεταδίδει ‘ε απαρά‘ιλλο τρόπο τα οικονο‘ικά στο ‘η ειδικό ακροατήριο... πρόκειται για ‘ια λα‘πρή συ‘βολή στη συζήτηση που διεξάγεται όχι ‘όνο για το ‘έλλον του χρη‘ατοπιστωτικού το‘έα, αλλά για το πώς θα έπρεπε να διευθύνου‘ε την οικονο‘ία ‘ας».

Felix Martin, New Statesman

 

«Θαυ‘άσιο... η καλύτερη απόδειξη που θα ‘πορούσα‘ε, πιθανώς, να βρού‘ε για τις ικανότητες του Κέι (ως οικονο‘ολόγου, διανοητή και συγγραφέα)».

Andrew Haldane, Prospect

 

«Ο Τζον Κέι είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς και εύληπτους συγγραφείς για τα οικονο‘ικά της ση‘ερινής Βρετανίας και την παγκόσ‘ια οικονο‘ία».

Morning Star

 

«Αποδο‘εί ‘ε θαυ‘άσιο τρόπο τους ‘ύθους και τις ψευδείς πεποιθήσεις ? ο Κέι ‘πορεί να βλέπει τα ουσιώδη που οι άλλοι δεν βλέπουν».

Nassim N. Taleb, συγγραφέας του  The Black Swan