NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Έλληνες Εκδότες / Μάντου / Μπένου / Εισαγωγή στη στατιστική με εφαρμογές σε SPSS και EXCEL(Β΄ Έκδοση)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Εισαγωγή στη στατιστική με εφαρμογές σε SPSS και EXCEL(Β΄ Έκδοση)
Βασιλειάδης Γεώργιος, Καλογηράτου Ζαχαρούλα, Μονοβασίλης Θεόδωρος

Εκδόσεις
Μπένου

ISBN: 978-960-359-155-9
Κωδικός: 86198129
Σελίδες: 604
Σχήμα: 17 x 24 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2019

Τιμή | 38.16 €

προσθήκη στο καλάθι
Εισαγωγή στη στατιστική με εφαρμογές σε SPSS και EXCEL(Β΄ Έκδοση)

 Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στην επιστήμη της Στατιστικής και προέκυψε σαν φυσική συνέχεια των σημειώσεων των συγγραφέων για τα μαθήματα Πιθανότητες-Στατιστική, Ποσοτικές Μέθοδοι, Στατιστική Επιχειρήσεων που διδάσκονται στα τρία Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου).

Η ύλη του βιβλίου χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελεί μία εισαγωγή στη θεωρία της Στατιστικής και αποτελείται από τα 7 πρώτα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο εισάγονται οι έννοιες του πληθυσμού, του δείγματος και της μεταβλητής. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναπτύσσονται μέθοδοι της Περιγραφικής Στατιστικής με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να οργανώσουμε και να παρουσιάσουμε ένα σύνολο δεδομένων. Στα επόμενα δύο κεφάλαια παρουσιάζονται κάποιες βασικές έννοιες της θεωρίας Πιθανοτήτων οι οποίες είναι απαραίτητες για την κατανόηση των κεφαλαίων που ακολουθούν. Στο πέμπτο κεφάλαιο εισάγονται οι μέθοδοι για την εκτίμηση των παραμέτρων ενός πληθυσμού, ενώ η μεθοδολογία για τον έλεγχο στατιστικών υποθέσεων αναπτύσσεται στο έκτο κεφάλαιο. Τέλος, στο έβδομο κεφάλαιο παρουσιάζονται η γραμμική παλινδρόμηση και η συσχέτιση.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη χρήση λογισμικών (Excel, SPSS) στη Στατιστική και αποτελείται από τα 4 επόμενα κεφάλαια. Στο όγδοο κεφάλαιο, γίνεται μία εισαγωγή στη χρήση του Excel και παρουσιάζονται κάποια βασικά εργαλεία αυτού του λογισμικού, που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για την πραγματοποίηση μιας στατιστικής ανάλυσης. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζουμε, μέσα από αριθμητικά παραδείγματα τα οποία έχουν λυθεί και στο πρώτο μέρος, το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Excel όταν θέλουμε να επεξεργαστούμε και να αναλύσουμε δεδομένα. Στο δέκατο κεφάλαιο γίνεται μια παρουσίαση του στατιστικού λογισμικού IBM SPSS, ενώ στο κεφάλαιο που ακολουθεί περιγράφεται η χρήση του λογισμικού για τις στατιστικές μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί στο πρώτο μέρος.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, υπάρχουν δύο κεφάλαια τα οποία περιλαμβάνουν τους αναγκαίους στατιστικούς πίνακες, κάποιους χρήσιμους ορισμούς και τις απαντήσεις των άλυτων ασκήσεων που δίνονται στο τέλος κάθε κεφαλαίου του πρώτου μέρους.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα