NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Θεραπείες / Λεξικό θεραπευτικής αγωγής (2η Έκδοση)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Λεξικό θεραπευτικής αγωγής (2η Έκδοση)
Μουλόπουλος Σπυρίδων Δ.

Εκδόσεις
Παρισιάνου

ISBN: 978-960-583-435-7
Κωδικός: 86193850
Σελίδες: 278
Σχήμα: 10.0 x 16.0cm/Βάρος 0.22 kg
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2019

Τιμή | 22 €

προσθήκη στο καλάθι

 «Η σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση των νόσων στηρίζεται για τον μεγαλύτερο αριθ‘ό περιπτώσεων στη φαρμακευτική αγωγή. Το πλήθος, ό‘ως, των χημικών ουσιών που χρησι‘οποιούνται και των πολλαπλασίως περισσοτέρων ιδιοσκευασμάτων καθιστούν αδύνατη τη συγκράτηση των ονομάτων και των λεπτομερειών της χορήγησής τους στη μνήμη των ασκούντων ιατρών.

Θεωρήθηκε, λοιπόν, σκόπιμο να συμπυκνωθούν οι κύριες πληροφορίες σε ένα εύχρηστο εγκόλπιο. Σε κάθε λήμμα μιας αλφαβητικά κατατασσομένης νόσου, ενός συνδρόμου, ενός συμπτώματος ή ακόμη και μερικών εργαστηριακών ευρημάτων, αναφέρονται επιλεγμένα στοιχεία των ενδεικνυομένων φαρμάκων, των δόσεων, των μορφών, της οδού και της διαρκείας χορήγησής τους, ως και των κυριότερων ανεπιθύμητων ενεργειών.
Έτσι, το εγκόλπιο αυτό προορίζεται να χρησιμεύσει ως «μνημόνιο», για να υποβοηθήσει τον ιατρό στην καθημερινή πράξη, στην ταχεία και στη σωστή εφαρ‘ογή της καταλληλότερης αγωγής.
Η υποδοχή της πρώτης έκδοσης και η ανάγκη προσθήκης νέων στοιχείων που προέκυψαν κατά την τελευταία δεκαετία οδήγησαν στην παρούσα δεύτερη, αναθεωρη‘ένη και εμπλουτισ‘ένη έκδοση».