NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Ορθοπαιδική / Κινητικός έλεγχος και κινητική μάθηση

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Κινητικός έλεγχος και κινητική μάθηση
Richard A. Schmidt, Timothy D. Lee, Carolee J. Winstein, Gabriele Wulf, Howard N. Zelaznik

Εκδόσεις
Παπαζήση

ISBN: 978-960-02-3522-7
Σελίδες: 684
Σχήμα: 21 x 29cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 52.47 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το βιβλίο Κινητικός έλεγχος και κινητική μάθηση -Μια συμπεριφορική προσέγγιση (6η αμερικανική έκδοση) επικεντρώνεται στην παρατηρήσιμη κινητική συμπεριφορά, στους πολυάριθμους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της κίνησης, καθώς και στον τρόπο απόκτησης των κινητικών δεξιοτήτων. Το σύγγραμμα εξετάζει τις γνωστικές, εμβιομηχανικές και νευρολογικές διεργασίες, καθώς και τις διεργασίες κινήτρων των σύνθετων κινητικών συμπεριφορών, με τις οποίες η αρχικά αδέξια ανθρώπινη κίνηση φτάνει προοδευτικά στο υψηλό επίπεδο δεξιότητας, που χαρακτηρίζεται από ροή και ευχέρεια.
Η παρούσα επικαιροποιημένη έκδοση στηρίζεται στις προηγούμενες εκδόσεις, τις οποίες εκπόνησαν ο Richard Schmidt και ο Timothy Lee. Οι τρεις νέοι συγγραφείς-όλοι διακεκριμένοι επιστήμονες-συνεισφέρουν εύρος και βάθος γνώσης, μεταξύ άλλων σχετικά με τις σύγχρονες κατευθύνσεις στο πεδίο του κινητικού ελέγχου και της κινητικής μάθησης. Το περιεχόμενο του βιβλίου έχει αναθεωρηθεί σημαντικά, ώστε να ανταποκρίνεται στα νεότερα ερευνητικά στοιχεία και στις νέες κατευθύνσεις του πεδίου.
Η έκτη έκδοση πραγματεύεται νέα θέματα, όπως ο ύπνος και η κινητική μνήμη, ο ρόλος της όρασης, οι οπτικές πλάνες και οι κινήσεις της άκρας χειρός προς έναν στόχο, η θεωρία OPTIMAL για την κινητική μάθηση, η νευροεπιστήμη της μάθησης και άλλα.

Ο Νεκτάριος A.M. Σταύρου είναι Επίκουρος Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας και Κινητικής Συμπεριφοράς στο ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ, καθώς και πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας. Έχει αποκτήσει διδακτορικό και μεταδιδακτορικό στο αντικείμενο της Αθλητικής Ψυχολογίας και έχει εργαστεί με την ιδιότητα του αθλητικού ψυχολόγου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Λονδίνου το 2012.