NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λεξικά / Ελληνική γλώσσα, Νέα - Λεξικά / ΛΕΞΙΚΟ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

ΛΕΞΙΚΟ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ

Εκδόσεις
Εκδόσειs Δεδεμάδη

Εξώφυλλο: πανόδετο

Τιμή | 145 €

προσθήκη στο καλάθι

 ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ


Εγκεκριμένο απο το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ

Στο τέλος κάθε λέξεης (λήμματος) της Νέας Ελληνικής, παρατίθενται οι αντίστοιχες προς αυτήν λέξεις και φράσεις απο την Αρχαία με όλα τα συνώνημα. Έτσι ο αναγνώστης οδηγείται εύκολα και απλά στη ρίζα της κάθε λέξης και την αρχική της σημασία. Ακόμα και στις ξένες λέξεις που έχουν μπεί στο δικό μας κλητικό σύστημα παραθέτει την αντίστοιχη λέξη της Αρχαίας.

ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δεν περιορίζεται μόνο στην ορθογραφία κάθε λήμματος. Επεκτείνεται και σε όλους του τύπους του ρήματος που παρουσίαζουν ορθογραφικές δυσκολίες. Πρόκειται για μία προσφορά που βοηθά κυρίως τους μαθητές του γυμνασίου - λυκείου και τους φοιτητές.

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ

Δεν περιορίζεται στην απλή αναγραφή όλων των σημασιών κάθε λέξης, αλλά για κάθε σημασία παραθέτει όσο το δυνατόν περισσότερες εκφράσεις της δημοτικής και της καθαρεύσουσας.

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ - ΡΙΖΙΚΗ & ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ

Έπειτα από κάθε λέξη σημειώνεται συστηματικά η ετυμολογική της προέλευση. Εάν η λέξη είναι σύνθετη, σημειώνονται τα συνθετικά της, εάν είναι παράγωγη σημειώνεται η απλή ή η άλλη παράγωγη από την οποία προήλθε. Με αυτόν το τρόποοι λέξεις ανάγονται σε ριζικές και απλές.

ΣΥΝΩΝΥΜΩΜ ΛΕΞΕΩΝ

Σε κάθε λέξη δεν παραθέτει μόνο τα συνώνυμα της Νέας Ελληνικής, αλλά και τη συστηματική πληρότητα της Αρχαίας.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

 

Μετά την αναγραφή όλων των σημασιών της κάθε λέξης και των συνονύμων εκφράσεων της δημοτικής και καθαρέυουσας, παρατίθενται λέξεις και φράσεις με αντίθετη σημασία.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα