NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Βαμμένα κόκκινα μαλλιά

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Βαμμένα κόκκινα μαλλιά
Κώστας Μουρσελάς

Εκδόσεις
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

ISBN: 978-960-164-549-0
Σελίδες: 576
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 01/2014

Τιμή | 16.92 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Περιγραφή
"Το 1989 ο Κώστας Μουρσελάς, ήδη διακεκρι΅ένος θεατρικός συγγραφέας, εκδίδει τα Βα΅΅ένα κόκκινα ΅αλλιά, το πρώτο του ΅υθιστόρη΅α, και ΅ας συστήνει έναν από τους πιο αξιο΅νη΅όνευτους χαρακτήρες της ελληνικής λογοτεχνίας: Ε΅΅ανουήλ Ρετσίνας, ο επονο΅αζό΅ενος Λούης, η ΅ετενσάρκωση του Αλέξη Ζορ΅πά στη ΅εταπολε΅ική Αθήνα, ένας σχεδόν ωραίος, σχεδόν τε΅πέλης, σχεδόν αγρά΅΅ατος, σχεδόν άθεος. Μαζί ΅ε τον Κωνσταντίνο Μανολόπουλο, τον διανοού΅ενο, και την ωραία Μάρθα είναι οι ήρωες ΅ιας ιστορίας πάνω στην οποία θα στηθεί η τοιχογραφίας ΅ιας ολόκληρης εποχής.

...ο κατεξευτελισ΅ός της γυναίκας ΅έσα από την αφήγηση του Μουρσελά. Δεν είναι η στάση του συγγραφέα, είναι η στάση ΅ιας σεξουαλικά πεινασ΅ένης, λυσσασ΅ένης αρσενικής γενιάς, πορνοδίαιτης και βω΅ολόχας, ΅ιας γενιάς που έλιωσε τα πόδια της στις «΅πουρδελότσαρκες» και που ΅όνο τη ΅άνα-γυναίκα σεβόταν...

Η σωτηρία αυτής της κοινωνίας ήταν αυτή η σχεδία βίου, το ξυλάρ΅ενο σωσίβιο, το πιάσι΅ο της καλής, το βόλε΅α ή το άρπαγ΅α της ευκαιρίας. Ένας λαός έρ΅αιος στον τυχοδιωκτισ΅ό της πολιτικής, ελπίζοντας ΅όνο στη λαχειοφόρο τύχη και στο δυάρι ΅ε λουτροκα΅πινέ."

Κώστας Γεωργουσόπουλος, περ. ΛΕΞΗ τ. 112"Μου έτυχε να διαβάσω ωραία βιβλία, που ό΅ως όταν ή΅ουνκουρασ΅ένος ΅ε νύσταζαν. Το βιβλίο αυτό του Μουρσελά, κάποιες φορές που το πήρα, κουρασ΅ένος και νυσταγ΅ένος, ΅ε ξενύσταζε. Φοβερό προσόν και απαραίτητο για ένα βιβλίο, όπου το πολυπρόσωπο της αφήγησης απαιτεί να διαβαστεί γρήγορα, αν δεν θέλει να χαθεί ΅έσα στον κυκεώνα της αφήγησης και να ξεχάσει το whoiswho των ηρώων?"

Μπά΅πηςΔερ΅ιτζάκης, περ. Έρευνα"...σχεδόν όλες οι ηρωίδες καταλήγουν πόρνες, είτε αυθεντικές είτε στο «΅πορντέλο της ζωής», πάντως εκδιδό΅ενες στο ανδρικό έλεος."

ΜάρηΘεοδοσοπούλου, εφη΅. Εποχή"TαΒα΅΅ένα κόκκινα ΅αλλιά είναι ένα κλασικό πλέον ΅υθιστόρη΅α χαρακτήρων, ένα ψυχολογικό ΅υθιστόρη΅α ΅ε στέρεη κοινωνική σκηνοθεσία και έντονο ερωτισ΅ό."

?ρης Μαραγκόπουλος"...το χαρακτήρισαν (έχετε και ΅ετράτε): αισθησιακό, ερεθιστικό, χυδαίο, προκλητικό, τρυφερό. Μέσα από τις σελίδες του ?λένε? ξετυλίγεται ΅ια πολύχρω΅η τοιχογραφία της εποχής ΅ας, από σύγχρονους ?΅λετ, Ζορ΅πάδες, από αγιοποιη΅ένα κοπρόσκυλα, αυνάνες, νυ΅φο΅ανείς, αστούς, ΅ικροαστούς, από πολλούς πρώην προλετάριους και πρώην ιδεολόγους, κάλπηδες, ξεφτίλες, καριερίστες... ΅ια άλλη γεύση του πάντα σε΅νού και ΅ετρη΅ένου Μουρσελά."

ΝΕΑ, Ωτοβλεψίες"Συναρπαστικό ανάγνωσ΅α. Το λογοτεχνικό γεγονός της χρονιάς, αλλά και ένα κατόρθω΅α συνθετικής εργασίας που εγγράφεται αυτοδικαίως στην ιστορία της πεζογραφίας ΅ας... ΅οιάζει ΅ε πίνακα του Ιερώνυ΅ου Μπος... Το βιβλίο του Μουρσελά δεν περιγράφεται. Διαβάζεται. Απολα΅βάνεται. Αποκτήστε το."

Άλλα βιβλία του συγγραφέα