NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Κώδικες / Κώδικας Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Κείμενο, κατ' άρθρο ερμηνεία, νομολογία, γ΄ έκδοση

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Κώδικας Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Κείμενο, κατ' άρθρο ερμηνεία, νομολογία, γ΄ έκδοση
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

Εκδόσεις
Αντ. Ν. Σάκκουλα

ISBN: 978-960-15-2671-3
Σελίδες: 466
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2014

Τιμή | 43.2 €

προσθήκη στο καλάθι

 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ

(ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ι. Σ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, Μ. Ι. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ)

Στο παρόν έργο περιέχονται εκτενή ερμηνευτικά σχόλια στα επί μέρους άρθρα του ΚΕΔΕ, με βάση και (κυρίως) τη νομολογία. Αξίζει να παρατηρηθούν τα ακόλουθα:

(α) Ο συγγραφέας και επιμελητής της εκδόσεως έχει καταβάλει επιτυχή προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που παρουσιάζονται (ή μπορεί να παρουσιασθούν) κατά την ερμηνεία και εφαρμογή του ΚΕΔΕ.

(β) Ιδιαίτερα επιβοηθητική για τον αναγνώστη είναι η κατανομή της ύλης, αλλά και η επιτυχής διαμόρφωση ενός συνεκτικού δεσμού μεταξύ των διάφορων ρυθμίσεων, ώστε το υπομνηματιστικό αυτό έργο να έχει, σε μεγάλο βαθμό, και τη μορφή εγχειριδίου για τη διοικητική εκτέλεση.

(γ) Οι παρατηρήσεις για τη δικαιοδοσία, για τη σχέση ΚΕΔΕ και Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας και για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (κατά το άρθρο 89 ΚΕΔΕ) είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική.

(δ) Γενικά μπορεί να λεχθεί πως το έργο αυτό θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για τη Διοίκηση και τους Έλληνες Νομικούς. Στην τρίτη έκδοση περιλαμβάνονται οι τροποποιήσεις και προσθήκες του ν. 4224/2013 (ΦΕΚ Α΄ 288/31.12.2013) με εκτενή ερμηνευτικά σχόλια, καθώς και νεότερη νομολογία.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα