NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία -1 / Το πορτρέτο της Εύας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το πορτρέτο της Εύας
Δημήτρης Αλεξόπουλος

Εκδόσεις
Πάργα

ISBN: 978-996-371-413-1
Σελίδες: 294
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 27/01/2014

Τιμή | 12.78 €

προσθήκη στο καλάθι




Ένας Έρωτας? Ένας Πίνακας?
Και ένα τελευταίο αντίο? 

Ο έρωτας του πετυχημένου Ζακ με την μικρότερη του Εύα, του χάρισε ζωντάνια και πόθο για τη ζωή. Τι θα συμβεί όμως όταν η μοίρα θα τους χωρίσει?
Η τρέλα και η παράνοια λένε απέχουν απειροελάχιστα από τη λογική!
Θα μπορέσει ο Ζακ να αναστηθεί και πάλι ή θα τον καταβροχθίσουν οι σκέψεις και οι συλλογισμοί του; Θα μπορέσει να αντισταθεί στις άρρωστες επιθυμίες του ή θα ενδώσει σε αυτές?

«Δεν υπάρχει απόλυτη ευτυχία! Την πραγματική ευτυχία τη ζεις όσο δε βιώνεις τη δυστυχία?»
*******
Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που κυριολεκτικά καθηλώνει και αναδύει τις κρυφές ανθώπινες πτυχές στο όνομα του έρωτα και της αγάπης.

********
KΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Πόσο εύκολα μπορεί το πάθος να μετατρέψει την λογική σε παράνοια το ανακαλύπτουμε μέσα από τις σελίδες του «Πορτρέτου της Εύας», το πρώτο βιβλίο του νέου αλλά πολλά υποσχόμενου συγγραφέα Δημήτρη Αλεξόπουλου, το οποίο παρουσιάζεται πρώτα στο κοινό της Κύπρου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πάργα».

Μέσα από τις υπέροχες εικόνες πόλεων Γαλλίας και Ιταλίας ο αναγνώστης «βιώνει», στην κυριολεξία, αυτήν την ιστορία αγάπης και πάθους. Το Παρίσι και η Βενετία «συναντιούνται» στο «Πορτρέτο της Εύας» εφόσον ο ήρωας του βιβλίου ζει και στις δύο 
πόλεις έχοντας σαν προτεραιότητα του, τον έρωτα της ζωής του. Ζει, αναπνέει και υπάρχει για ένα σκοπό! Ταξιδεύει, δημιουργεί και οραματίζεται μέσα από ένα πρόσωπο, πραγματικό πρόσωπο (το οποίο πρόσωπο επαναλαμβάνεται δύο φορές) αλλά ταυτόχρονα και έργο τέχνης, ίσως γιατί ως εκτιμητής έργων τέχνης ο ήρωας μας πάντα επικαλείται την Μούσα του για να δημιουργήσει ? την δική του Εύα.

Οι χρωματιστές εικόνες που «ακολουθούν» τον ήρωα μας, «δένουν» με την κουλτούρα των πόλεων που επισκέπτεται και συνδέονται με την τέχνη που εκπροσωπεί. Το ανατρεπτικό φινάλε του βιβλίου, σίγουρα το κατατάσσει στις καλύτερες ιστορίες με συναρπαστική πλοκή και αγωνία που κορυφώνεται. Μέσα από τις σελίδες του ο αναγνώστης ανακαλύπτει, γιατί όχι, και του δικού του χαρακτήρα «απόκρυφες» πτυχές!!!
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΟΤΣΗ (δημοσιογράφος)