NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Πληροφορική / Πολιτικές επιστήμες / Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις / ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Εκδόσεις
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

ISBN: 978-960-831-801-4
Σελίδες: 480
Σχήμα: 24x17
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 03/2014

Τιμή | 22.05 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η μελέτη αυτή ξεκίνησε με έναυσμα την κριτική σε ένα άρθρο που αναφερόταν στην Κίνα και την πολιτιστική επανάσταση. Όμως η ανάγκη που επιδίωξε και φιλοδοξεί να καλύψει είναι αυτή της ανάλυσης και εξαγωγής συμπερασμάτων πάνω σε βασικές πλευρές του φαινομένου της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.
Το ζήτημα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης είναι το κορυφαίο ζήτημα που εμφανίστηκε στην διαδικασία της ιστορικής σύγκρουσης των δύο βασικών τάξεων της εποχής μας -όχι μόνο της ιμπεριαλιστικής εποχής αλλά συνολικά της αστικής εποχής και των προλεταριακών επαναστάσεων- και με μια έννοια αφορά ολόκληρη την ιστορική εποχή των ταξικών κοινωνιών γιατί η οριστική ανατροπή και εξάλειψη της αστικής τάξης θα σημάνει την εξάλειψη γενικά της ταξικής κοινωνίας. Η λύση του αντιπροσωπεύει την κατάκτηση του ουρανού στην έφοδο του προλεταριάτου.
Το ζήτημα αυτό βαραίνει σήμερα καταλυτικά τον ορίζοντα της παγκόσμιας ταξικής πάλης. Όχι μόνον, ούτε κυρίως με την έννοια των συνεπειών για την τάξη και την εκμεταλλευόμενη ανθρωπότητα, συνεπειών που αυτή η τάξη και ανθρωπότητα βιώνουν άμεσα, αλλά κυρίως με την έννοια ότι αντιπροσωπεύει όχι μεν το πιο άμεσο αλλά το σπουδαιότερο, το βαρύτερο, το δυσκολότερο ανεκπλήρωτο καθήκον που η τάξη πρέπει να φέρει σε πέρας. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)