NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Τεχνικά / Επιστήμη και τεχνολογία / Οδηγός εκπόνησης σχεδίου αντιμετώπισης καταστροφών σε μουσεία και βιβλιοθήκες στην Ελλάδα(Εξαντλημένο ,εν αναμονή νέας έκδοσης )

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Οδηγός εκπόνησης σχεδίου αντιμετώπισης καταστροφών σε μουσεία και βιβλιοθήκες στην Ελλάδα(Εξαντλημένο ,εν αναμονή νέας έκδοσης )
Λυρατζή Μαρία

Εκδόσεις
Ιδιωτική Έκδοση

ISBN: 978-960-935-787-6
Σελίδες: 252
Σχήμα: 15Χ21cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 03/2014

Τιμή | 0 €

προσθήκη στο καλάθι

 Σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες, τυφώνες και άλλα φυσικά φαινόμενα αποτελούν διαρκή απειλή για τα πολιτιστικά ιδρύματα σε όλη τον κόσμο. Απειλές, ωστόσο, μπορεί να προέρχονται και από ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα είναι οι κλοπές, οι βανδαλισμοί και οι τρομοκρατικές επιθέσεις.
Πολλές καταστροφές που έχουν συμβεί σε πολιτιστικά ιδρύματα θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, ή η ζημιά που προκλήθηκε εν τέλει να είχε μειωθεί σημαντικά, αν το ίδρυμα είχε προετοιμαστεί για ενδεχόμενες καταστροφές.
Ένας συνδυασμός από φαινομενικά ασήμαντα στοιχεία, εάν αφεθεί ανεξέλεγκτος, μπορεί να μετατραπεί σε μια μεγάλη καταστροφή. Επομένως είναι σημαντικό να προσδιοριστούν και να αξιολογηθούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να επηρεάσουν το πολιτιστικό ίδρυμα και να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή ή την ελαχιστοποίηση των συνεπειών τους.
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά: 
- Για παράδειγμα, ποια είναι η πιθανότητα κάποιος κίνδυνος να οδηγήσει σε καταστροφικό συμβάν; 
- Πόσο συχνά είναι πιθανό να συμβεί; 
- Τι είδους βλάβη είναι πιθανό να προκύψει; 
- Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι αυτή η βλάβη; 
- Ποιος είναι ο βαθμός του κινδύνου ή η απώλεια που το ίδρυμα μπορεί να διαχειριστεί με ιδίους πόρους;
Ορισμένοι κίνδυνοι, ιδίως εκείνοι που σχετίζονται με την κατασκευή του κτηρίου, μπορεί να αλλάζουν συχνά και ενδέχεται να απαιτείται αξιολόγηση σε συνεχή βάση. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)