NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Πληροφορική / Πολιτικές επιστήμες / Διπλωματία, Θεωρία και πρακτική

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Διπλωματία, Θεωρία και πρακτική
G.R. Berridge

Εκδόσεις
Τουρίκη

ISBN: 960-87875-6-4
Σελίδες: 336
Σχήμα: 23,5×15.5
Εξώφυλλο: χαρτόδετο

Τιμή | 21.09 €

προσθήκη στο καλάθι

 Από τις απαρχές του κράτους το σημαντικότερο μέσο άσκησης πολιτικής μεταξύ των κρατών σε περιόδους ειρήνης, είναι και, στο ορατό μέλλον τουλάχιστον, θα συνεχίζει να είναι η διπλωματία. Ο σκοπός που επιδιώκεται με αυτή την έκδοση είναι να δοθεί στον κάθε ενδιαφερόμενο η ευκαιρία να κατανοήσει σε βάθος όλες τις πτυχές και τα μυστικά της διπλωματίας, αυτής της πολυσύνθετης δραστηριότητας που επηρεάζει αποφασιστικά τις διακρατικές σχέσεις στο σύγχρονο κόσμο. 
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου ο συγγραφέας εστιάζει στη σημαντικότερη λειτουργία της διπλωματίας: στην τέχνη της διαπραγμάτευσης. Παρουσιάζει διεξοδικά, βήμα προς βήμα, όλες τις τεχνικές που ακολουθούν τα ενδιαφέροντα μέρη από τη στιγμή που αποφασίζουν να καταφύγουν στην διαπραγμάτευση μέχρι την σύναψη της τελικής συμφωνίας και την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου.
Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται άλλες, ζωτικές για την άσκηση πολιτικής από κράτη, λειτουργίες της διπλωματίας, όπως η προώθηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των κρατών, η συλλογή πληροφοριών, η προώθηση της εικόνας μιας χώρας στο εξωτερικό, η διαμεσολάβηση, οι προξενικές υπηρεσίες κ.α.
Μολονότι σήμερα μοιάζει να κυριαρχεί η αντίληψη ότι η χρήση ισχύος μπορεί να υποκαταστήσει την διπλωματία και τη διαπραγμάτευση, ο τερματισμός των εχθροπραξιών μας υπενθυμίζει ότι μόνο στο διπλωματικό τραπέζι μπορούν να κεφαλαιοποιηθούν όσα κατακτήθηκαν στο πεδίο της μάχης, επαναβεβαιώνοντας τα πρωτεία της πολιτικής.