NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Νομοθεσία ,Νομολογία,Θεωρία / Αντεγκληματική Πολιτική : Από την Μικροεγκληματικότητα έως το Οργανωμένο Έγκλημα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Αντεγκληματική Πολιτική : Από την Μικροεγκληματικότητα έως το Οργανωμένο Έγκλημα
Σοφία Βιδάλη

Εκδόσεις
Νομική Βιβλιοθήκη

ISBN: 978-960-562-251-0
Σελίδες: 272
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 4/7/2014

Τιμή | 33.3 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Η παρούσα δεύτερη έκδοση του έργου «Αντεγκληματική Πολιτική» υπαγορεύθηκε από την ανάγκη κάλυψης του θεωρητικού μέρους της Αντεγκληματικής Πολιτικής. ΗΑντεγκληματική Πολιτική δεν είναι μια επιστήμη που περιορίζεται από στενά επιστημολογικά πεδία, αλλά υπάγεται σε πρότυπα ανάπτυξης πολιτικών και μέτρων, τα οποία θεμελιώνονται σε ποικίλες θεωρίες και επιστημονικά πεδία με κυρίαρχο και καθοριστικό αυτό της Εγκληματολογίας. Κυρίως όμως η εξέλιξή της υπάγεται σε πολιτικές επιλογές της κάθε συγκυρίας.

Από αυτήν την οπτική που εντάσσεται στο παράδειγμα της Θεωρίας Κριτικής Εγκληματολογίας διαρθρώνεται και η ύλη του βιβλίου, που διακρίνεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος αναπτύσσονται και εξηγούνται οι εξελίξεις και τα πρότυπα της Αντεγκληματικής Πολιτικής στο πλαίσιο της ιστορικής συγκυρίας που τις υπαγόρευσε και σε συνδυασμό με τη θεωρία για το έγκλημα και τον εγκληματία και επίσης, η σχέση ανισοτήτων και αντεγκληματικής πολιτικής και το ζήτημα της πρόληψης και της κοινωνικής πρόληψης του εγκλήματος.

Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται, σε μια περισσότερο επεξεργασμένη και εμπλουτισμένη ανάλυση, ορισμένες πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν και απασχολούν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια και συναρτώνται με το οργανωμένο και το κρατικό εταιρικό έγκλημα και τις πολιτικές αντιμετώπισής τους (υποθέσεις Goldman Sachs, Siemens, Μονής Βατοπεδίου, Ζωνιανών κ.ά.).

Πρόκειται για κείμενα που στην πρώτη τους μορφή δημοσιεύτηκαν σε διάφορες εκδόσεις, κυρίως ξενόγλωσσες. Φιλοδοξία του έργου είναι η σύνθεση και σύγκριση ανάμεσα στη θεωρία, τις πολιτικές και την πραγματικότητα. Το έργο συμπληρώνεται με πλούσια βιβλιογραφία (ελληνική και ξενόγλωσση) και τεκμηρίωση.