NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Κοινωνικές επιστήμες / Ζητήματα Πολιτιστικής Επικοινωνίας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ζητήματα Πολιτιστικής Επικοινωνίας
Γιώργος Μπίκος

Εκδόσεις
Γρηγόρης Μ.Π.

ISBN: 978-960-333-788-1
Σελίδες: 80
Σχήμα: 21x14
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 08/04/2014

Τιμή | 7,2 €

προσθήκη στο καλάθι

 Στο βιβλίο αυτό μελετάμε δύο κοινωνικά πολυσήμαντους πολιτιστικούς θεσμούς που συναρτώνται, αφενός, με την εκπαίδευση και την παιδεία του λαού και των νέων και, αφετέρου, με την εκάστοτε κυρίαρχη κουλτούρα που θεωρεί η πολιτεία και οι κοινωνικά αποδεκτές ελίτ του πνεύματος ότι αξίζει να μεταλαμπαδευτεί στην κάθε επόμενη γενιά. Πρόκειται για τον θεσμό του Μουσείου και τον θεσμό των Βιβλιοθηκών.
Το πρώτο Μέρος του έργου αντιστοιχεί σε μια κοινωνιολογική ανάλυση της λειτουργίας του Μουσείου στη Δύση, από τα χρόνια της νεοτερικότητας, μέχρι σήμερα. Στην προσέγγισή μας -στο πλαίσιο της οποία μελετάμε το θεσμό στην ιστορική του εξέλιξη-, εστιάζουμε τόσο στον κοινωνικό όσο και στον παιδευτικό (και κοινωνικοποιητικό) του ρόλο.
Τέλος, το δεύτερο Μέρος αντιστοιχεί σε μία κοινωνιολογική, ανθρωπολογική και ιστορική ανάλυση του κοινωνικού ρόλου που παίζει, όχι μόνο ο θεσμός των Βιβλιοθηκών, αλλά και ίδια η ανάγνωση και τα "αντικείμενά" της -δηλαδή τα βιβλία και τα κείμενα-, στις κοινωνίες της Δύσης