NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογιστική / Λογιστική ,Φορολογία / Πρακτικό βοήθημα Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης και Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας 2013

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Πρακτικό βοήθημα Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης και Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας 2013
Συλλογικό έργο

Εκδόσεις
Astbooks

ISBN: 978-618-80982-0-6
Σελίδες: 878
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 31/10/2013

Τιμή | 64 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το έργο αποτελεί επανέκδοση του βιβλίου μας «Πρακτικό Βοήθημα Ε.Π.Ε.-Ι.Κ.Ε.». Η παρούσα έκδοση (σε αντικατάσταση της προηγούμενης εξαντληθείσας) είναι πλήρως ενημερωμένη με τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις, ώστε ο λογιστής να είναι σε θέση να διαχειριστεί όλα τα σημαντικά ζητήματα που θα αντιμετωπίσει σχετικά με τις Ε.Π.Ε. και τις Ι.Κ.Ε.. Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο μας εμπλουτίζεται με τις διατάξεις των Ν.4155/2013 και Ν.4156/2013, καθώς και με τις τελευταίες εγκυκλίους. Παράλληλα, παρουσιάζονται οι εξελίξεις στη φορολογική νομοθεσία με τις διατάξεις των Ν.2238/1994 (όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4110/2013), Ν.4172/2013 και 4174/2013 Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη:

? Στο πρώτο μέρος παρατίθεται ο Ν.3190/1955 (που αφορά στις ΕΠΕ), ο οποίος παρουσιάζεται κατά άρθρο με πλήρη ανάλυση, σχόλια, επεξηγήσεις, σχετική νομοθεσία και νομολογία, φορολογική αντιμετώπιση, παραδείγματα με λογιστικές εγγραφές.
? Στο δεύτερο μέρος παρατίθεται ο Ν.4072/2012 (που αφορά στις ΙΚΕ), ο οποίος επίσης παρουσιάζεται κατά άρθρο με σχόλια, επεξηγήσεις, συγκριτικές αναλύσεις των δύο εταιρικών μορφών, φορολογική αντιμετώπιση, παραδείγματα με λογιστικές εγγραφές.
? Στο τρίτο μέρος του βιβλίου αναλύονται ειδικά φορολογικά θέματα σχετικά με τις ΕΠΕ και τις ΙΚΕ και παρατίθεται αναλυτικό πρακτικό παράδειγμα εγγραφών τέλους χρήσης ΕΠΕ.

Εκτός των ανωτέρω, στην παρούσα έκδοση συμπεριλαμβάνονται όλες σχεδόν οι μετατροπές από μια εταιρική μορφή σε μια άλλη, καθώς και οι διαδικασίες σύστασης, διάλυσης και συγχώνευσης των εξεταζόμενων επιχειρήσεων.
Για περισσότερη ευκολία του αναγνώστη παρατίθενται συγκριτικοί πίνακες μεταξύ ΕΠΕ και ΙΚΕ. Εξάλλου, όπως πάντα, το διπλό ευρετήριο στο τέλος:
α) κατά θεματική ενότητα και 
β) κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά,
καθιστά το βιβλίο μας εξαιρετικά εύχρηστο. 

Τέλος, το βιβλίο συνοδεύεται από cd, το οποίο περιέχει υποδείγματα καταστατικών, υποδείγματα για δημοσιότητα, υποδείγματα οικονομικών καταστάσεων, έντυπα για ίδρυση, έντυπα ΔΟΥ και υποδείγματα τήρησης πρακτικών συνέλευσης. 


Άλλα βιβλία του συγγραφέα