NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Γενικοί Τίτλοι / Γεροντολογία - Γηριατρική - Ρευματολογία / Βασική Γηριατρική Νοσηλευτική (5η έκδοση)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Βασική Γηριατρική Νοσηλευτική (5η έκδοση)
Gloria Hoffman Wold 

Εκδόσεις
Παρισιάνου Α.Ε.

ISBN: 978-960-394-981-7
Κωδικός: 68393796
Σελίδες: 444
Σχήμα: 21.0 x 28.0cm/Βάρος 1.2 kg
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 4/17/2014 12:00:00 AM

Τιμή | 57 €

προσθήκη στο καλάθι

Η πέμπτη έκδοση της Βασικής Γηριατρικής Νοσηλευτικής παρουσιάζει τις θεωρίες και τις αντιλήψεις της γήρανσης, τις σωματικές και ψυχοκοινωνικές μεταβολές και τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτή τη διαδικασία και τις νοσηλευτικές παρεμβάσεις. Ένα περιεκτικό κείμενο που αποτελεί και εγχειρίδιο αναφοράς πάνω στη γηριατρική νοσηλευτική.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
Μελέτες περιπτώσεων και σχετικές ερωτήσεις και δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.
Πληροφορίες που αφορούν στη φροντίδα των ηλικιωμένων κατά την κατ' οίκον νοσηλεία.
Τμήματα νοσηλευτικών διαδικασιών σε κάθε κεφάλαιο τα οποία παρέχουν ένα ισχυρό πλαίσιο για τη συζήτηση όσον αφορά στη νοσηλευτική φροντίδα του γηριατρικού ασθενούς.
Ταξινομημένες νοσηλευτικές παρεμβάσεις και παραδείγματα τροποποίησης ή προσαρμογής της φροντίδας σύμφωνα με τον εκάστοτε θεραπευτικό πλαίσιο.
Πλαίσια επιμόρφωσης ασθενών ενημερώνουν και πληροφορούν τους ηλικιωμένους ασθενείς και τους φροντιστές τους σε σχέση με την προαγωγή υγείας, την πρόληψη της νόσου και παρεμβάσεις ανάλογες με την ηλικία.

Περιεχόμενα ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ 1 Τάσεις και ζητήματα 2 Θεωρίες της γήρανσης 3 Αλλαγές στη φυσιολογία ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑ 4 Προαγωγή της υγείας, διατήρηση της υγείας και αντιλήψεις για την κατ' οίκον φροντίδα της υγείας 5 Επικοινωνώντας με τους ηλικιωμένους 6 Διατροφή και ισοζύγιο υγρών 7 Φαρμακευτική αγωγή και ηλικιωμένοι 8 Εκτίμηση της υγείας των ηλικιωμένων 9 Ικανοποιώντας τις ανάγκες ασφαλείας των ηλικιωμένων ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ 10 Γνώση και αντίληψη 11 Αυτοαντίληψη και αυτοσυνειδητοποίηση 12 Ρόλοι και σχέσεις 13 Stress και αντιμετώπιση 14 Αξίες και πεποιθήσεις 15 Φροντίδα για το τέλος του βίου 16 Σεξουαλικότητα και γήρας ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ 17 Φροντίδα του δέρματος και των βλεννογόνων των ηλικιωμένων 18 Απέκκριση 19 Δραστηριότητα και άσκηση 20 Ύπνος και ανάπαυση Παράρτημα Α, Εργαστηριακές τιμές για τους ηλικιωμένους Παράρτημα Β, Η γηριατρική κλίμακα κατάθλιψης (GDS, geriatric Depression Scale) Παράρτημα Γ, Διαιτητικές προσλήψεις αναφοράς για τους ηλικιωμένους Παράρτημα Δ, Πηγές για ηλικιωμένους Βιβλιογραφία και παραπομπές Γλωσσάρι Προέλευση εικονογράφησης Ευρετήριο Δραστηριότητες φοιτητή