NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Τεχνικά / Μηχανική / Μηχανική - Σπουδή και διδασκαλία / Βασικές αρχές και υπολογισμοί στη Χημική Μηχανική

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Βασικές αρχές και υπολογισμοί στη Χημική Μηχανική
David Himmeblau

Εκδόσεις
Α. Τζιόλα & Υιοί Α.Ε.

ISBN: 978-960-418-105-6
Σελίδες: 1216
Σχήμα: 25x18
Εξώφυλλο: πανόδετο

Τιμή | 64.21 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το βιβλίο αυτό χρησιμεύει σαν εισαγωγή στις αρχές και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στα πεδία της χημικής μηχανικής, της τεχνολογίας πετρελαίου και της περιβαλλοντικής μηχανικής. Αν και το εύρος των θεμάτων που καλύπτει η "χημική μηχανική" έχει επεκταθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία, οι βασικές αρχές παραμένουν αναλλοίωτες. Το βιβλίο αυτό περιέχει συγκεκριμένες πληροφορίες και δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε διάφορα μαθήματα όσο και στην επαγγελματική σας ζωή.
"Το Κίνητρο για την Συγγραφή Αυτού του Βιβλίου":
Πολλά εγχειρίδια χημικής μηχανικής είναι δύσκολα και συνάμα αποθαρρυντικά για τους αναγνώστες τους. Για το λόγο αυτό, στο συγκεκριμένο βιβλίο υιοθετήσαμε ένα διαλογικό στυλ λεπτομερειακής επεξήγησης των αρχών τόσο στο κείμενο όσο και στα παραδείγματα. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ κατανόησης και δεξιοτήτων, ώστε να αποφευχθούν από τους αναγνώστες σχόλια του τύπου: Το βιβλίο μου είναι άχρηστο, ή μάλλον όχι ακριβώς, το χρησιμοποιούσα για να σκοτώνω κατσαρίδες στο δωμάτιο μου."
Σύμφωνα με τον Piaget η ανθρώπινη ευφυΐα αναπτύσσεται σε στάδια από το συγκεκριμένο στο αφηρημένο ενώ ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της διδασκαλίας είναι ότι οι δάσκαλοι διδάσκουν αφηρημένες έννοιες ενώ οι φοιτητές βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των συγκεκριμένων εννοιών. Συμφωνούμε με αυτήν την άποψη και γι'αυτό ξεκινούμε τα περισσότερα θέματα με απλά παραδείγματα που βοηθούν στην κατανόηση των βασικών ιδεών. Επίσης παρουσιάζουμε τα θέματα κατά σειρά αφομοίωσης, ξεκινώντας από τα ευκολότερα και προχωρούμε σε δυσκολότερα θέματα.
"Προαπαιτούμενα":
Το επίπεδο του βιβλίου απευθύνεται στα πρώτα έτη των χημικών μηχανικών. Υποθέσαμε ότι οι αναγνώστες του θα διαθέτουν βασικές γνώσεις οργανικής χημείας. Η εξοικείωση με την χρήση αριθμομηχανών είναι βασική, η γνώση προγραμματισμού υπολογιστών δεν είναι απαραίτητη, ενώ η εξοικείωση με λογισμικό Η/Υ θα ήταν επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.
"Σε ποιους Αναγνώστες απευθυνόμαστε":
Πιστεύουμε ότι η κύρια κατηγορία αναγνωστών θα είναι οι φοιτητές των Τμημάτων χημικής μηχανικής. Ωστόσο, το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μαθήματα άλλων κλάδων μηχανικών, καθώς και από ανεξάρτητους αναγνώστες, και για εκπαίδευση από απόσταση λόγω των ασκήσεων αυτοαξιολόγησης που διαθέτει