NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Λέγε με Πριγκίπισσα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Λέγε με Πριγκίπισσα
Σάρα Μπλέντελ

Εκδόσεις
Ψυχογιός

ISBN: 978-960-496-843-5
Σελίδες: 336
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 20/02/2014

Τιμή | 13.95 €

προσθήκη στο καλάθι
Λέγε με Πριγκίπισσα Λέγε με Πριγκίπισσα

 Το να αναζητάς τον έρωτα στο ίντερνετ μπορεί συχνά να αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνο. Η Σουσάνε Χάνσον το συνειδητοποιεί με τον πιο άγριο τρόπο, όταν πέφτει θύμα βιασμού μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Όπως ομολογεί στην αρχιφύλακα Λουίσε Ρικ, ο βιαστής την είχε πλησιάσει μέσω ενός σάιτ γνωριμιών. 

Η Λουίσε αναλαμβάνει την υπόθεση και προσπαθεί να εντοπίσει μια εικόνα του βιαστή στις κάμερες ασφαλείας του σταθμού του μετρό που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του θύματος. Πράγματι, οι αστυνομικοί καταφέρνουν να απομονώσουν μια φωτογραφία του που, όμως, παραείναι θολή για να γίνει ασφαλής αναγνώριση και ταυτοποίηση στοιχείων. Κι ενώ η αστυνομία κάνει μικρές προόδους, η άτυχη Σουσάνε προσπαθεί να αυτοκτονήσει ? και όχι μόνο εξαιτίας του βιασμού. 

Στο μεταξύ, η Λουίσε βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο σύμπαν των σάιτ γνωριμιών. Η έρευνά της επικεντρώνεται σε ένα σάιτ όπου εκτίθενται φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη νυχτερινή ζωή της Κοπεγχάγης. Εκεί βρίσκει τη φωτογραφία ενός άντρα ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του «Πρίγκιπα». Η Λουίσε επικοινωνεί μαζί χρησιμοποιώντας το όνομα «Πριγκίπισσα», και οι δυο τους κανονίζουν να συναντηθούν. 

Με αυτό το καταιγιστικό και ανατρεπτικό θρίλερ, η Σάρα Μπλέντελ γνώρισε τη διεθνή επιτυχία και καθιερώθηκε ως μία από τις κορυφαίες συγγραφείς της νέας γενιάς σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος, κερδίζοντας την αφοσίωση εκατομμυρίων αναγνωστών σε όλο τον κόσμο.

 


?και δυο λόγια από τον συγγραφέα 

 

Τελευταία, γίνονται πολλές συζητήσεις στον λογοτεχνικό χώρο σχετικά με τους «συμπαθητικούς» και «αντιπαθητικούς» χαρακτήρες, και η τάση είναι να προτιμούνται οι «μισητοί» ήρωες, ακόμη κι αν ο αναγνώστης τούς βρίσκει τόσο αποκρουστικούς που παρατάει το διάβασμα. Η Λουίσε είναι πολύ συμπαθητική. Αυτό ήταν συνειδητή επιλογή; 

 

Αν απαντήσω όχι, ακούγομαι ρηχή; Όχι, δεν ήταν συνειδητή επιλογή. Η Λουίσε διαθέτει τα καλύτερα και τα χειρότερα στοιχεία από μένα, καθώς και όλα όσα θα ήθελα επιπλέον να έχω. Τελικά είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, που απλώς κάνει μια ασυνήθιστη δουλειά.

 

Είναι διασκεδαστικό να γράφεις για κακούς, γιατί κάνουν πράγματα φρικτά, που ενδεχομένως θα ήθελες να κάνεις κι εσύ στην κανονική ζωή σου (όλοι κάποια στιγμή είχαμε την επιθυμία να «σκοτώσουμε» κάποιον υπάλληλο αεροδρομίου που πέταξε τη βαλίτσα μας.) Αν μπορούσες να είσαι ένας από τους «κακούς» ήρωές σου, ποιον θα διάλεγες; 

 

Δύσκολη ερώτηση. Πραγματικά δεν ταυτίζομαι με κανέναν από τους «κακούς» ήρωές μου ούτε θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς. Αρκετούς τους κατανοώ, με την έννοια ότι μπορώ να μπω στη θέση τους, αλλά ο συγγραφέας οφείλει να το κάνει αυτό, προκειμένου οι ήρωές του να είναι ρεαλιστικά δομημένοι και πιστευτά δεμένοι με την πλοκή του βιβλίου.

 

Η φιλία της Λουίσε και της Καμίλα είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Οι γυναίκες στην αστυνομική λογοτεχνία είτε είναι μοναχικές είτε έχουν άντρες συνεργάτες. Γιατί διάλεξες δυο γυναίκες, και μάλιστα φίλες; 

 

Είναι και οι δύο μαμάδες χωρίς σύζυγο. Και οι δύο αφοσιωμένες στη δουλειά τους. Είναι σαν οικογένεια οι δυο τους και έχουν επιλέξει η μία την άλλη ακριβώς γι? αυτό. Τρέφουν αλληλοσεβασμό, αλληλοβοηθιούνται, είναι ευάλωτες και ταυτόχρονα δυνατές. Μου δίνουν την ευκαιρία να ζωγραφίσω ένα πορτρέτο της σύγχρονης γυναίκας.