NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογιστική / Γενική λογιστική με ΕΓΛΣ

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Γενική λογιστική με ΕΓΛΣ
Ανδρέας Ρεβάνογλου

Εκδόσεις
Δίσιγμα

ISBN: 978-960-9495-45-5
Σελίδες: 640
Σχήμα: 17x24cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 4/24/2014 12:00:00 AM

Τιμή | 43 €

προσθήκη στο καλάθι
Γενική λογιστική με ΕΓΛΣ

 Το βιβλίο αυτό, έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς το Ε.Γ.Λ.Σ. και τις παραδεκτές αρχές της λογιστικής, απευθύνεται στους σπουδαστές οικονομικών κλάδων που θέλουν να καταρτιστούν στις αρχές της λογιστικής επιστήμης, αλλά και στους επαγγελματίες λογιστές που θα θελήσουν ένα γενικό βοήθημα για την καθημερινή τους εργασία.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου καλύπτει τις θεμελιώδεις λογιστικές έννοιες και αρχές, που είναι απαραίτητες για μια εισαγωγή στη λογιστική.

Στο δεύτερο μέρος αναλύεται λεπτομερώς το Ε.Γ.Λ.Σ. για την βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας της Γενικής Λογιστικής.

Απευθύνεται σε οικονομολόγους και σπουδαστές με θεωρητική κατάρτιση των αρχών της λογιστικής που περιγράφονται στο πρώτο μέρος.

Έγινε προσπάθεια και περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι αναφορές στη φορολογική νομοθεσία, λόγω των κινδύνων που περικλείει το ευμετάβλητό τους. Έτσι, Το βιβλίο έχει διαχρονική αξία, αφού στηρίζεται σε θεμελιώδεις λογιστικές αρχές και το Ε.Γ.Λ.Σ. Αναδρομές στη φορολογική νομοθεσία γίνονται, κυρίως με παραπομπές και μπορούν να αξιοποιηθούν για μια σε βάθος μελέτη των θεμάτων που αναφέρονται.

Τα μέρη του βιβλίου
Το βιβλίο αποτελείται από δύο βασικά μέρη:

Πρώτο μέρος
Στα επτά κεφάλαια του πρώτου μέρους γίνεται η εισαγωγή του αναγνώστη σε βασικές λογιστικές αρχές και έννοιες, όπως περιουσία, ενεργητικό, παθητικό απογραφή κτλ. Μετά την παρουσίαση της χρήσης και των χαρακτηριστικών του ισολογισμού, αναλύεται η έννοια του λογαριασμού και ο τρόπος τήρησής του. Τέλος, επεξηγείται η διπλογραφική μέθοδος εγγραφών, η χρήση του ημερολογίου και η έκδοση των ισοζυγίων.

Δεύτερο μέρος
Τα κεφάλαια του δεύτερου μέρους αφιερώνονται στην ανάλυση των ομάδων του Ε.Γ.Λ.Σ., παραθέτοντας παραδείγματα και άλυτες ασκήσεις στο τέλος κάθε ομάδας. Υπάρχει αναφορά για τις οικονομικές καταστάσεις και την ανάλυσή τους με αριθμοδείκτες.

Στο παράρτημα, που ακολουθεί το δεύτερο μέρος παρατίθενται, σε πλήρη ανάπτυξη, όλοι οι λογαριασμοί του Ε.Γ.Λ.Σ. και ένα σύντομο αγγλικό λεξικό ορολογίας. Επίσης, στην ανάλυση των λογαριασμών του Λογιστικού Σχεδίου υπάρχουν πλέον παραπομπές με αναφορά στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ), International Financial Reporting Standards (IFRS). Η αναφορά αυτή γίνεται για την ενημέρωση και εξοικείωση του αναγνώστη στα διεθνή λογιστικά πρότυπα που είναι πλέον υποχρεωτικά και στην Ελλάδα από σημαντικές κατηγορίες επιχειρήσεων.