NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία -1 / Τα δάκρυα της Σμυρνιάς

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Τα δάκρυα της Σμυρνιάς
Διονυσία Νέδα

Εκδόσεις
Εντός

ISBN: 978-960-9492-63-8
Σελίδες: 496
Σχήμα: 21x14
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 5/2/2014 12:00:00 AM

Τιμή | 16,2 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η ομορφιά της Σμύρνης μαγεύει τον Μέλιο κι η ανατολίτισσα κόρη κλέβει την καρδιά του. Η Μικρασιατική Καταστροφή που ακολουθεί, αφήνει πίσω της ένα βαθύ θρήνο για το Τέλος που συναντάει την Αρχή του στη Δραπετσώνα, την κακόφημη περιοχή των Βούρλων, δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά. Χωρίς νερό, ρεύμα και αποχέτευση, παρά μονάχα κολασμένους που βγαίνουν τη Νύχτα να ψάξουν στο σκοτάδι τη Ζωή και ν' ακυρώσουν τον θάνατο.

Ένα "Κρατικό" Πορνείο που φυλακίζει την αθωότητα... Οι γυναίκες εντός κι εκτός του Πορνείου... Εκλιπαρούν άλαλες τον εξευτελισμό τους να τους επιτρέψει να ζήσουν...
Στην άλλη άκρη της παρανομίας οι "μάγκες" - προαγωγοί που "κατοικούνε" στους τεκέδες, πίνουν χασίς, ρουφάνε αργιλέ και τραγουδούν τον έρωτα και τα σεκλέτια του. Γεννιέται το απαγορευμένο που έχει τόλμη στο στίχο και αποκαλύπτει τους καθωσπρέπει. Χαρά και λύπη δυο άσπονδες εταίρες εξαρτημένες η μια απ' την άλλη.
Και το ατιμώρητο Έγκλημα, οι ανήλικες του Ορφανοτροφείου της Σμύρνης, προστατευόμενες της Κρατικής Τσατσάς. Η Μπουμπού. Ο Λιάκουρας. Ο Βάγκος. Η Ζωζώ. Ο Τάσακας. Οι αθώοι κι οι πέντε ψυχές του Μέλιου.
Συγκλονιστικό μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της ελληνικής ιστορίας και της κοινωνικής ζωής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Συγκλονιστικό βιβλίο. Ξεδιπλώνεται η δημιουργική ζωή και η καταστροφή της Σμύρνης. Μεταφερόμαστε στον υπόγειο κόσμο των πορνείων της Δραπετσώνας. Ζούμε τη ζωή των περιθωριακών, συμπάσχουμε με τις προσφυγοπούλες και τα φτωχοκόριτσα που βρέθηκαν έγκλειστες. Η Διονυσία Νέδα έχει κάνει εξαιρετική έρευνα και έντεχνα τη μεταφέρει λογοτεχνικά» (Δημήτρης Παντέλας, Δίκτυο Μικρασιάτης www.mikrasiatis.gr)
«Ένα μικρό αριστούργημα, γεμάτο βαθιά αισθήματα. Καταγράφει πρόσωπα και πράγματα περιφρονημένα από την επίσημη ιστορία. Οι γυναίκες τα θύματα. Αραγμένες η μια δίπλα στη άλλη, χωρίς πρόσωπο και ηλικία και χωρίς εσώρουχο, σε μια καταδίκη που συνθλίβει την ιερότητα στη διεκδίκηση της ζωής, παραδομένες στη λάγνα διάθεση των αμαρτωλών της γης.
Ένας κόσμος παραβατικός που προκαλεί τα "συμπαγή" ήθη της εποχής. Διαβάζεται απνευστί.