NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Νευρολογία / Νοσηλευτική / Οδηγός για Κλινική Εξέταση και Λήψη Ιστορικού 

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Οδηγός για Κλινική Εξέταση και Λήψη Ιστορικού 
Βates

Εκδόσεις
Λίτσας

ISBN: 978-960-372-206-9
Κωδικός: 41955721
Σελίδες: 1000
Σχήμα: 22Χ30cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 5/29/2014 12:00:00 AM

Τιμή | 160 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Περιγραφή Διαφόρων Θέσεων στον Θώρακα. Εξοικειωθείτε με τους γενικούς ανατομικούς όρους που χρησιμοποιούνται για την περιγραφής της εντόπισης των ευρημάτων του θώρακα, όπως: Υπερκλείδιος - πάνω από τις κλείδες Υποκλείδιος -κάτω από τις κλείδες Μεσωμοπλατιαίος - ανάμεσα στις ωμοπλάτες Υποπλάτιος - κάτω από την ωμοπλάτη Βάσεις των πνευμόνων - τα κατώτερα τμήματα ?νω, μέσα και κάτω πνευμονικά πεδία Μπορείτε να συμπεράνετε ποιοί από τους λοβούς των πνευμόνων εμπλέκονται στα υποκείμενα παθολογικά ευρήματα. Για παράδειγμα, τα ευρήματα στο δεξιό άνω πνευμονικό πεδίο σχεδόν πάντοτε προέρχονται από τον δεξιό άνω λοβό. Όμως, σημεία που διαπιστώνονται στο πλάγιο δεξιό μέσο πνευμονικό πεδίο μπορεί να προέρχονται από οποιοδήποτε από τους τρεις πνευμονικούς λοβούς. Η Τραχεία και οι Κύριοι Βρόγχοι. Οι αναπνευστικοί ήχοι που ακούγονται πάνω από την τραχεία και τους βρόγχους έχουν διαφορετική ποιότητα από τους αναπνευστικούς ήχους πάνω από το πνευμονικό παρέγχυμα. Βεβαιωθείτε ότι ξέρετε την ακριβή θέση αυτών των δομών. Η τραχεία διακλαδίζεται στους δυο κύριους βρόγχους της, μπροστά στο επίπεδο της γωνίας του στέρνου και πίσω στο επίπεδο της απόφυσης του Θ4.

Ο Υπεζωκότας. Ο πνεύμονας καλύπτεται από δύο υπεζωκοτικές ή ορογόνιες μεμβράνες. Ο σπλαχνικός υπεζωκότας καλύπτει την εξωτερική επιφάνεια των πνευμόνων. Ο τοιχωματικός υπεζωκότας επαλείφει την εσωτερική επιφάνεια του θωρακικού κλωβού και την άνω επιφάνεια του διαφράγματος. Το υπεζωκοτικό υγρό λιπαίνει τις υπεζωκοτικές επιφάνειες, επιτρέποντας στους πνεύμονες να κινούνται πιο εύκολα μέσα στον θωρακικό κλωβό κατά τη διάρκεια της εισπνοής και της εκπνοής. Μεταξύ του σπλαχνικού και του τοιχωματικού υπεζωκότα υπάρχει ένας χώρος όπου, δυνητικά, μπορεί να συγκεντρωθεί υγρό.

Το πλευριτικό υγρό μπορεί να είναι διίδρωμα, όπως στην ατελεκτασία, στην καρδιακή ανεπάρκεια και στο νεφρωσικό σύνδρομο ή εξίδρωμα, που εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανόμενης της πνευμονίας, της φυματίωσης, της πνευμονικής εμβολής, της παγκρεατίτιδας και της κακοήθειας.