NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Τέχνεs / Μουσική / Rebetika

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Rebetika
Συλλογικό έργο

Εκδόσεις
Αιώρα

ISBN: 978-618-5048-20-4
Σελίδες: 176
Σχήμα: 13 x 20,5 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 17/06/2014

Τιμή | 11.7 €

προσθήκη στο καλάθι

 Rebetika

Songs from the Old Greek Underworld

Ένα βιβλίο για το σπουδαίο ρεμπέτικο τραγούδι και για την παρακαταθήκη του στην ελληνική κοινωνία και στον σύγχρονο πολιτισμό μας.

Το βιβλίο ?το πρώτο που κυκλοφόρησε στα αγγλικά, λίγο μετά την πτώση της δικτατορίας και τώρα επανεκδίδεται? περιλαμβάνει κείμενα κορυφαίων προσωπικοτήτων και μελετητών: ο Ηλίας Πετρόπουλος, ο Μάρκος Δραγούμης, ο Τεντ Πετρίδης και ο Σάκης Παπαδημητρίου. Καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων γύρω από τα ρεμπέτικα: την προέλευσή τους και την ιστορική εξέλιξη, τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των τραγουδιών και των δημιουργών, την ιδιαίτερη μουσική, τους χορούς ?το ζεϊμπέκικο, το χασάπικο κ.ά.?, και τέλος τα συγκρίνει με τα αμερικανικά μπλουζ. Συμπεριλαμβάνονται επιπλέον οι στίχοι 54 τραγουδιών, στα ελληνικά και στα αγγλικά, 8 μουσικές παρτιτούρες και γλωσσάρι, ενώ τα συνοδευτικά σχέδια είναι του Χρόνη Μπότσογλου. 

Η μουσική, οι στίχοι και ο χορός που συναπαρτίζουν το Ρεμπέτικο Τραγούδι είναι ο δυνατός κρίκος στην αλυσίδα του πολιτισμού μας: συνέχισε τη βυζαντινή και δημοτική παράδοση, ανέδειξε τον Ζορμπά, καθιέρωσε το μπουζούκι, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της νεότερης δημιουργίας, ταυτίστηκε με τις περιπέτειες του ελληνισμού στον πολυτάραχο 20ό αιώνα, εξαπλώθηκε και αγαπήθηκε από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. 

Η ξενόγλωσση σειρά των εκδόσεων Αιώρα "Read the modern Greek classics" επεκτείνεται και εμπλουτίζεται. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα