NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Το δεύτερο μέρος της νύχτας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το δεύτερο μέρος της νύχτας
Ευσταθιάδης Μίνως

Εκδόσεις
Ωκεανίδα

ISBN: 978-960-410-714-8
Σελίδες: 280
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 10/07/2014

Τιμή | 8.1 €

προσθήκη στο καλάθι

 Σ? ένα απομακρυσμένο χωριό της Γερμανίας κάποιος άντρας βρίσκεται νεκρός στο κρεβάτι του.

Είναι δεμένος και θυμίζει εσταυρωμένο, μεθοδικά σκισμένο στα δύο. Ήταν άνεργος, χωρίς εχθρούς και κανένας δεν φαίνεται να ωφελείται από τον θάνατό του.

Λίγο αργότερα κάποιος άλλος άντρας δολοφονείται με τον ίδιο τρόπο στο σπίτι του στο Αμβούργο. Μεταξύ των δύο θυμάτων δεν υπάρχει καμία σχέση, έχουν όμως ένα μοναδικό κοινό στοιχείο: μοιράζονται το ίδιο επίθετο.

Ακολουθώντας τα ίχνη, ο Ελληνογερμανός ντέντεκτιβ Κρις Πάπας αντί να οδηγηθεί στον ένοχο, χάνεται στην ομίχλη που μόνιμα απλώνεται γύρω από τον τόπο του εγκλήματος.
Οι απαντήσεις μοιάζουν να βυθίζονται συνεχώς βαθύτερα μέσα στο δεύτερο μέρος της νύχτας. 
Εκεί που όλα είναι αληθινά και όλα επιτρέπονται.

Ευσταθιάδης Μίνως
 

Ευσταθιάδης Μίνως


Πληροφορίες Συγγραφέα 


Ο Μίνως Ευσταθιάδης σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Ανόβερο. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Έξοδος (εκδόσεις Ανατολικός, 2000) και Χωρίς γλώσσα (εκδόσεις Καστανιώτη, 2004). Το έργο του Το Γεύμα πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό πρωτότυπου θεατρικού έργου της εταιρείας «Θέατρο-Εργαστήριο» το 2011. Την ίδια χρονιά ανέβηκε στην Αθήνα στο θέατρο «?ρτι» και εκδόθηκε το 2012 (εκδόσεις Ευρασία). Το 2014 παίχτηκε στο «Act» στην Πάτρα. Έχει μεταφραστεί τα γερμανικά και στα γαλλικά. Το μυθιστόρημά του Το δεύτερο μέρος της νύχτας έχει μεταφραστεί στα γερμανικά και θα εκδοθεί στη Γερμανία το 2015 (Abacus Verlag).Εκ πεποιθήσεως ταξιδεύει και ζει κοντά στη θάλασσα.

 

Άλλα βιβλία του συγγραφέα