NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Θεραπείες / Βιoϊατρικός Βελονισμός

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Βιoϊατρικός Βελονισμός
Μιλτιάδης Καράβης

Εκδόσεις
d.K.S.

ISBN: 978-960-985-964-6
Σελίδες: 430
Σχήμα: 24x17
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 12/2011

Τιμή | 45 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η πρωτόλεια ιατρική της Κίνας στηρίχθηκε στον βελονισμό και στα βότανα. Οι θεραπευτικοί κανόνες γράφτηκαν σε πέντε κλασικά έργα ιατρικής, που αποτελούν μέχρι σήμερα τη βάση για τη μελέτη της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής.
Ο δυτικός νους, διαβάζοντας τα αυθεντικά κινέζικα κείμενα (συνήθως σε μετάφραση) αντιμετωπίζει έννοιες, εκφράσεις και μεθόδους σκέψης τόσο ασυνήθιστες, ώστε έχει τη τάση να τις απορρίψει, ως μη έγκυρες.
Με το βιβλίο αυτό φιλοδοξούμε να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα. Θέλουμε να παραθέσουμε στον αναγνώστη τα εγκυρότερα επιστημονικά στοιχεία των τελευταίων είκοσι ετών, που περιγράφουν τη βιολογική ουσία του βελονισμού. Να δείξουμε ότι η ιατρική κοινότητα μελέτησε τον βελονισμό χρησιμοποιώντας γι' αυτό όλα τα επιστημονικά εργαλεία που είχε στη διάθεσή της. Να εστιάσουμε σε θέματα που μπορούν να εξηγηθούν με επιστημονικό τρόπο, ενώ για άλλα, να επιφυλαχθούμε για τις μελλοντικές εξελίξεις. Τελικά, να περιγράψουμε με ακρίβεια το σύνολο των καινούργιων κανόνων, που θα βοηθήσουν στην κατανόηση της τεχνικής του βελονισμού και θα θέσουν τα όρια, μέσα στα οποία θα κινείται η θεραπευτική μας παρέμβαση.
Ως Βιοϊατρικός Βελονισμός, ορίζεται ο βελονισμός που βασίζεται στις αρχές και τους κανόνες της βιοϊατρικής επιστήμης. Με αφετηρία την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική θα οδηγηθούμε στις νευροφυσιολογικές θεωρίες δράσης του βελονισμού, όπως αυτές εξελίσσονται μέσα από την ιατρική έρευνα.