NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Αρχιτεκτονική / Αρχιτεκτονική - Ελλάς / Κρήτη 1913-2013

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Κρήτη 1913-2013
Συλλογικό έργο

Εκδόσεις
Πνευματικό Κέντρο Χανίων

ISBN: 978-960-935-812-5
Σελίδες: 216
Σχήμα: 22x24
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 01/05/2014

Τιμή | 22.5 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το 2013 ήταν το έτος εορτασμού των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Η μεγάλη επέτειος γιορτάστηκε με ξεχωριστή λαμπρότητα και με αίσθηση της ξεχωριστής σημασίας της. Εκτός από τις κορυφαίες εκδηλώσεις έναρξης και λήξης, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις πανηγυρικές, αλλά και υψηλού επιστημονικού χαρακτήρα, στην Κρήτη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, έγιναν 120 επετειακές εκδηλώσεις, συνέδρια και ημερίδες, 40 εκπαιδευτικές δράσεις, 11 εκθέσεις, εκδόσεις βιβλίων και παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού, διαγωνισμοί, μουσικά, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα. Το συντονισμό των εκδηλώσεων είχαν αναλάβει από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης και το Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η σημαντικότατη έκθεση με τίτλο "ΚΡΗΤΗ 1913-2013: Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία μετά την Ένωση", με οργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ/Τμήμα Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου, Λασιθίου, τον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ /Τμήμα Ρεθύμνου, καθώς και το Πολυτεχνείο Κρήτης - Αρχιτεκτονική Σχολή. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι στην επιτυχία της έκθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα ο ΣΑΔΑΣ Χανίων και η Αμαλία Κωτσάκη, επίκουρη καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία είχε την επιστημονική επιμέλεια.
Συγχαίρουμε το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων για την απόφασή τους να προχωρήσουν στην παρούσα έκδοση, η οποία αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την έκθεση, καθώς περιλαμβάνει μέρος από το υλικό της, που είναι αποτέλεσμα πρωτογενούς έρευνας σε σπάνια αρχεία και συλλογές, και το οποίο συνοδεύεται από κείμενα διακεκριμένων ιστορικών και θεωρητικών της αρχιτεκτονικής και της πολεοδομίας. (Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος"

Άλλα βιβλία του συγγραφέα