NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογιστική / Εισαγωγή στη χρηματοοικονομική λογιστική

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Εισαγωγή στη χρηματοοικονομική λογιστική
Παπάς, Αντώνης Α.

Εκδόσεις
Μπένου Γ.

ISBN: 978-960-8249-96-7
Κωδικός: 68381039
Σελίδες: 896
Σχήμα: 17 x 24
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2013

Τιμή | 57.24 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το σύγγραμμα Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική Λογιστική εκδόθηκε αρχικά σε δύο τόμους στη διετία 2004 - 2005. Ο πρώτος τόμος ασχολείται με τα βασικά θεωρητικά θέματα της Λογιστικής, ενώ ο δεύτερος περιέχει λυμένες ασκήσεις.

Η παρούσα έκδοση προήλθε από τη σύνθεση, βελτίωση και επαύξηση του περιεχόμενου των δύο αυτών τόμων. Διατηρεί τον αρχικό προσανατολισμό και τη βασική δομή της συγγραφής τους. Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη κάθε βασικού θέματος ακολουθεί και αντανακλά τη ροή των λογιστικών πληροφοριών στα διαδοχικά στάδια του λογιστικού κυκλώματος.

Το περιεχόμενο του παρόντος τόμου διαιρείται σε τέσσερα μέρη. Το πρώτο περιέχει τα Κεφάλαια 1 έως και 3. Το Κεφάλαιο 1 ασχολείται με την παρουσίαση του ορισμού της Λογιστικής, την ιστορική της εξέλιξη και τη διαίρεσή της σε επί μέρους κλάδους. Το επόμενο Κεφάλαιο περιέχει το βασικό εννοιολογικό πλαίσιο των στοιχείων που συνθέτουν τη χρηματοοικονομική θέση της επιχείρησης, ενώ το ενδιαφέρον στο Κεφάλαιο 3 εστιάζεται στο εννοιολογικό υπόβαθρο των προσδιοριστικών στοιχείων της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Το δεύτερο μέρος του τόμου αποτελείται από τα Κεφάλαια 4 έως και 9. Στο Κεφάλαιο 4 παρουσιάζονται τα δικαιολογητικά έγγραφα και τα βιβλία του λογιστικού συστήματος. Στα επόμενα Κεφάλαια, αναπτύσσονται αναλυτικά τα θέματα της παραγωγής των λογιστικών πληροφοριών μέσω της τήρησης συγκεκριμένων λογιστικών βιβλίων και της γνωστοποίησής τους, μέσω της κατάρτισης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων, σε όσους ενδιαφέρονται για τη θέση και τις προοπτικές της επιχείρησης.

Τα Κεφάλαια 10 και 11 συνθέτουν το τρίτο μέρος του βιβλίου. Το Κεφάλαιο 10 ασχολείται με το θέμα της κατάρτισης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων, σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο. Στο τελευταίο Κεφάλαιο παρουσιάζονται οι ιδιαιτερότητες του λογιστικού συστήματος των εμπορικών επιχειρήσεων.

Το τελευταίο μέρος περιλαμβάνει το παράρτημα του βιβλίου, όπου παρουσιάζονται βασικά μέρη του Σχεδίου Λογαριασμών του Γενικού Λογιστικού Σχεδίου και η βιβλιογραφία.

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο κάθε Κεφαλαίου διαιρείται στο κυρίως κείμενο και στα παραρτήματά του. Στις παραγράφους του κει-μένου, αναπτύσσεται η επικρατούσα θεωρητική άποψη για τα θέματα που εξετάζονται και παρατίθενται παραδείγματα για την καλύτερη κατανόησή τους. Στα παραρτήματα, παρουσιάζονται ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν κυρίως πρακτικά θέματα καθώς και ασκήσεις με τις λύσεις τους. Στα παραρτήματα ορισμένων Κεφαλαίων εξετάζο¬νται συγκεκριμένα θέματα ιδιαίτερου πρακτικού ενδιαφέροντος.