NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Ιδιωτικό δίκαιο / Η Απώλεια Ευκαιρίας στο δίκαιο της Αποζημίωσης

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η Απώλεια Ευκαιρίας στο δίκαιο της Αποζημίωσης
Ι. Καράκωστας , Α. Μάνθος

Εκδόσεις
Νομική Βιβλιοθήκη

ISBN: 978-960-562-298-5
Σελίδες: 340
Σχήμα: 17 x 24
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 09/2014

Τιμή | 37.8 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Η μονογραφία «Η απώλεια ευκαιρίας στο δίκαιο της αποζημίωσης» πραγματεύεται το πρόβλημα της απώλειας ευκαιρίας από νομική, δικαιοπολιτική και συγκριτική σκοπιά: εξετάζεται η θεωρία της απώλειας ευκαιρίας και το πεδίο εφαρμογής της, τα βασικά εννοιολογικά γνωρίσματα, η απώλεια ευκαιρίας σε σχέση με το διαφυγόν κέρδος και η περιπτωσιολογία απώλειας ευκαιρίας (ιατρική ευθύνη, απώλεια δίκης, παράνομος αποκλεισμός από διαγωνισμό, αγώνα, κλήρωση κ.τ.ό.). Τέλος, ερευνάται το λίαν πρακτικό ζήτημα της αξίωσης αποζημίωσης λόγω απώλειας ευκαιρίας, και ειδικότερα το προστατευόμενο έννομο αγαθό στην απώλεια ευκαιρίας, οι νόμιμοι λόγοι ευθύνης στην απώλεια ευκαιρίας, τα ζητήματα αιτιότητας, τα γενικά χαρακτηριστικά της ζημίας από την απώλεια ευκαιρίας, αλλά και λοιπά ουσιαστικά και δικονομικά ζητήματα.

Η μονογραφία αποτελεί εμπεριστατωμένη προσπάθεια καταγραφής και κριτικής επεξεργασίας των ζητημάτων που απασχολούν την θεωρία και νομολογία ως προς την απώλεια ευκαιρίας στο δίκαιο αποζημίωσης και συνιστά πολύτιμο βοήθημα τόσο για τον θεωρητικό του δικαίου όσο και για τον νομικό της πράξης. Η μελέτη εκπονήθηκε στο πλαίσιο λήψης υποτροφίας από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ».