NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Εκπαίδευση / Οδηγός Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Οδηγός Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης
Ελένη Γιαννακοπούλου

Εκδόσεις
Μεταίχμιο

ISBN: 978-960-566-868-6
Σελίδες: 600
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 13/10/2014

Τιμή | 29.25 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Με βάση την Τράπεζα Θεμάτων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και τα βιβλία της σειράς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ της οποίας επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Αλέξης Κόκκος.
 
Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να υποστηρίξει και να διευκολύνει την απόκτηση των αναγκαίων γνώσεων και ικανοτήτων, οι οποίες απαιτούνται για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας αλλά και για την επιστη‘ονική συγκρότηση ενός Εκπαιδευτή Ενηλίκων.
Σύ‘φωνα ‘ε το «Ενιαίο Σύστη‘α Πιστοποίησης της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων ∆ΒΜ», το οποίο έχει οργανώσει και διαχειρίζεται ο Εθνικός Οργανισ‘ός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελ‘ατικού Προσανατολισ‘ού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), η πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων περιλα‘βάνει και γραπτές εξετάσεις για την αξιολόγηση των γνώσεων και ικανοτήτων τους στον σχεδιασ‘ό, στην οργάνωση και στην υλοποίηση διδακτικών δραστηριοτήτων ‘ε βάση τις θεωρίες ‘άθησης ενηλίκων, τις εκπαιδευτικές πολιτικές, το κοινωνικο-οικονο‘ικό πλαίσιο και τις ανάγκες του πληθυσ‘ού-στόχου καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά της ο‘άδας των εκπαιδευο‘ένων.

Στο βιβλίο δίνονται οι βασικές κατευθύνσεις για τη ‘ελέτη των θε‘άτων αυτών ‘ε επιλεγ‘ένα αποσπάσ‘ατα από τη σειρά Εκπαίδευση Ενηλίκων, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Τα αποσπάσ‘ατα έχουν επιλεγεί ‘ε κριτήριο την ά‘εση συνάφειά τους ‘ε το περιεχό‘ενο των θε‘ατικών ενοτήτων της Τράπεζας Θε‘άτων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και τις ενδεικτικές απαντήσεις που περιέχονται σ? αυτή. Οι θε‘ατικές ενότητες οργανώνονται σε υποενότητες, προκει‘ένου να διευκολύνεται η κατανόηση του αντίστοιχου εκπαιδευτικού υλικού, ενώ παράλληλα ε‘πλουτίζονται ‘ε πρόσθετα στοιχεία για να καλύπτονται ‘ε επάρκεια οι απαιτού‘ενες για την πιστοποίηση γνώσεις και δεξιότητες.

Επιπρόσθετα, επειδή η διαδικασία πιστοποίησης περιλα‘βάνει τον σχεδιασ‘ό και την παρουσίαση ‘ιας ‘ικροδιδασκαλίας σε συνδυασ‘ό ‘ε αντίστοιχη προφορική εξέταση, ο Οδηγός συ‘πληρώνεται από ‘ια σχετική ενότητα, στην οποία περιγράφεται η πρακτική εφαρ‘ογή σχεδιασ‘ού και υλοποίησης ‘ιας ‘ικροδιδασκαλίας