NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Δοκίμια, Μελέτες ,Μαρτυρίες, / Μια στάση ζωής που σε κάνει να λες "παρών"

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Μια στάση ζωής που σε κάνει να λες "παρών"
Σαράντος Καργάκος

Εκδόσεις
Σιδέρης Ι.

ISBN: 978-960-080-675-5
Σελίδες: 216
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 29/10/2014

Τιμή | 12.6 €

προσθήκη στο καλάθι

 «Οι νέοι έχουν μια δυσοίωνη προοπτική: να ζήσουν. Και αυτά που θα ζήσουν ?και ήδη ζουν? είναι φρικτά. Δεν έχουν ?όπως δεν είχαν και οι γονείς τους? ορθή πορεία πλεύσεως. Ταξιδεύουν με πλοίο άγονης γραμμής. Στη διαδρομή δεν θα συναντούν μικρά νησιά με γραφικά χωριά· θα συναντούν σκοπέλους· κι ενδέχεται να χάσουν σε μια απλή φουσκοθαλασσιά. Τους δίδαξαν ψέματα πολλά· κι ούτε τους έμαθαν να κολυμπούν στα βαθειά.

»Το βιβλίο αυτό δεν είναι σύγγραμμα παιδαγωγικό, ούτε ηθικολογικό. Είναι μια πνευματική γύρις. Όχι γλυκιά. Η γεύση είναι πικρή, όπως η αλήθεια. Αλλά χωρίς αλήθειες οι νέοι θα κτίσουν μια ψεύτικη ζωή, σαν αυτή που τους προσέφερε η παλαιότερη γενιά με τις πνευματικές παλινωδίες της, την πλουτομανία της, τον αμοραλισμό της και την κατεδάφιση όλων των άξιων που αποτελούσαν το πρόπλασμα για τη δημιουργία αξιών», σημειώνει ο Σαράντος Ι. Καργάκος, που από Δάσκαλος μεταμορφώνεται σε «ταξιδιάρη της καθημερινότητάς μας» και στο βιβλίο του αυτό, το οποίο απευθύνεται στους νέους, καταγράφει όσα ακούει, βλέπει και οσφραίνεται.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα