NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις / Από τη θεωρία στην πράξη

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Από τη θεωρία στην πράξη
Θανάσης Σκρουμπέλος

Εκδόσεις
Τόπος

ISBN: 978-960-499-115-0
Σελίδες: 136
Σχήμα: 14 x 2
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 11/2014

Τιμή | 12.6 €

προσθήκη στο καλάθι

 Σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος στο πλαίσιο των 25 χρόνων από ίδρυσή της 

«ν ρχ ν λόγος», και τον λόγο σε ένα θεατρικό, ή κινηματογραφικό, ή τηλεοπτικό έργο υπηρετεί το σενάριο.

            Ακολουθώντας πιστά τους «κανόνες» που αιώνες πριν όρισε ο Αριστοτέλης στην Ποιητική του ?παρότι στην τέχνη όλα είναι ρευστά και υπό αναίρεση?, ο σύγχρονος σεναριογράφος, και κυρίως ο νεοεμφανιζόμενος, υπηρετεί το δικό του όραμα, αναζητώντας το προσωπικό του στίγμα.

            Στην προσπάθειά του αυτή το Σενάριο: Από τη θεωρία στην πράξη έχει να προσφέρει πολλά, τόσο με τη θεωρητική του ανάλυση και τα ποικίλα πρακτικά παραδείγματα που παραθέτει, όσο και με την ενδιαφέρουσα συζήτηση, στο Τρίτο Μέρος του βιβλίου, όπου καταξιωμένοι σεναριογράφοι και ηθοποιοί καταθέτουν τη δική τους εμπειρία και τα εμπόδια που συνάντησαν στο επίπονο ταξίδι της συγγραφής.

 Ο Θανάσης Σκρουμπέλος, εκτός από συγγραφέας, είναι γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Σπούδασε Καλές Τέχνες (χαρακτική και αγιογραφία) στην Αθήνα και κινηματογράφο στο Λονδίνο (στο London Film School), με υποτροφία της Διεθνούς Αμνηστίας, ως διωκόμενος από τη δικτατορία. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει γράψει σενάρια για την τηλεόραση (Τα παιδιά της Νιόβης του Κώστα Κουτσομύτη) και τον κινηματογράφο (Το πέρασμα, Η Αριάδνη μένει στη Λέρο, Καλή πατρίδα σύντροφε κ.ά.). Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μεγάλου μήκους (Αλιόσσα, Χαβάη, Ο Τζώνης Κελν, κυρία μου, την ομαδική Νέος Παρθενώνας, και τη σπονδυλωτή Η αυλή με τα σκουπίδια κ.ά.). Ασχολείται, επίσης, με τη συγγραφή και τη μετάφραση θεατρικών έργων (Χαβάη, Μυστικές φωνές, Γέρμα, Γέλιο στο σκοτάδι κ.ά.).

Έχει εκλεγεί αρκετές φορές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Πιο γνωστά βιβλία του: Ο Αϊ-Γιώργης των Γραικών, Οι κόκκινοι φίλοι μου, Τα φίδια στον Κολωνό, Μπλε καστόρινα παπούτσια (Τόπος 2007), Ο μπαλτάς και άλλες ιστορίες (Τόπος 2009). Τελευταία του βιβλία: Mαύρος Μακεδών (Τόπος 2010), Οι Κόκκινοι Βαρκάρηδες (Τόπος 2011), Η ιστορία της Βέλβετ Παλμ (Τόπος 2012) και To δίκοχο του Μίμη (Θεμέλιο 2013).

 

     

Άλλα βιβλία του συγγραφέα