NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ιστορία / ἆδ' ἔϝαδε πόλι. Ἡ κρητική-δωρικὴ πολιτειακὴ τάξις

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

ἆδ' ἔϝαδε πόλι. Ἡ κρητική-δωρικὴ πολιτειακὴ τάξις
Ι. Μαρκάκης

Εκδόσεις
Νομική Βιβλιοθήκη

ISBN: 978-960-562-353-1
Σελίδες: 192
Σχήμα: 17 x 24
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 12/2014

Τιμή | 16.2 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Περιγραφή

Η μονογραφία «ἆδ? ἔϝαδε πόλι. Ἡ κρητική-δωρικὴ πολιτειακὴ τάξις» παρουσιάζει τη βασική πολιτειακή διάρθρωση των πόλεων της δωρικής Κρήτης μέσω των κύριων πολιτειακών κανόνων τους. 

Με την προκείμενη μελέτη επιχειρείται η πληρέστερη κατανόηση της κρητικής-δωρικής πολιτειακής τάξεως και των παθολογικών της φαινομένων, τούτων μη εχόντων ερευνηθεί επαρκώς και συστηματικώς, υπό μία δε αριστοτελική, κατά το δυνατόν, οπτική και με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των λησμονημένων στην εποχή μας πολιτειακών βάσεων της δωρικής Κρήτης και των εν γένει αξιών της, προς την κατεύθυνση μιας υπό τα σύγχρονα δεδομένα επανεκτίμησής τους. 

Η μονογραφία παρουσιάζει την πολιτειακή (οργανωτική/λειτουργική) δομή των δωρικών κρητικών πόλεων, την σχετική κριτική των αρχαίων συγγραφέων έναντι αυτών, και τις πολιτειακές στάσεις όπως μαρτυρούνται από τον Αριστοτέλη και τον Πολύβιο. 

Το έργο «ἆδ? ἔϝαδε πόλι. Ἡ κρητική-δωρικὴ πολιτειακὴ τάξις» αποτελεί κοινή έκδοση της Νομικής Βιβλιοθήκης με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων.