NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Το Δωμάτιο του κακού - Η τριλογία της Βικτόριας Μπέργμαν 1

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το Δωμάτιο του κακού - Η τριλογία της Βικτόριας Μπέργμαν 1
ΕΡΙΚ ΑΞΛ ΣΟΥΝΤ

Εκδόσεις
Ψυχογιός Α.Ε.

ISBN: 978-618-01-0127-0
Σελίδες: 472
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 07/11/2013

Τιμή | 15.93 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Όταν ο Σάμουελ Μπάι ήταν παιδί, πολεμούσε στις άγριες συγκρούσεις της Σιέρα Λεόνε στην Αφρική. 

Όταν η Βικτόρια Μπέργμαν ήταν παιδί, ένα ανεξιχνίαστο τραύμα σφράγισε την ύπαρξή της και, σαράντα χρόνια μετά, δε λέει να κλείσει. 

Αυτοί οι δύο στιγματισμένοι άνθρωποι μοιράζονται το ίδιο πρόβλημα: παρουσιάζουν συμπτώματα σοβαρής διαταραχής της προσωπικότητας, και η ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Ζέτερλουντ προσπαθεί να τους βοηθήσει. Την ίδια περίοδο ένα αγόρι βρίσκεται νεκρό σε ένα πάρκο στο κέντρο της Στοκχόλμης, με εμφανή σημάδια από βασανιστήρια. Το αγόρι ήταν μετανάστης, και η υπόθεση περνάει γρήγορα σε δεύτερη μοίρα. Παρ? όλα αυτά, η κακοποίηση που υπέστη ήταν τόσο βάναυση, ώστε η ντετέκτιβ Ζανέτ Σίλμπεργ να αναρωτιέται πόσο πόνο μπορεί να αντέξει κανείς προτού μετατραπεί και ο ίδιος σε θηρίο. 

Οι δρόμοι της Σοφίας και της Ζανέτ διασταυρώνονται. Καθώς οι δύο γυναίκες συνδέονται όλο και περισσότερο, η παράνοια κι ένα σωρό ανατριχιαστικά μυστικά έρχονται να απειλήσουν την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του Παλιού Ενσέντε, στα προάστια της σουηδικής πρωτεύουσας. 

ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ είναι ένα θρίλερ γύρω από την προδοσία και το κακό που αυτή μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους. Χωρίς προηγούμενο στη σκανδιναβική λογοτεχνία, αυτό το συγκλονιστικό μυθιστόρημα είναι το πρώτο μέρος της Τριλογίας της Βικτόριας Μπέργμαν, η οποία έχει μεταφραστεί σε 34 χώρες και αποτελεί ήδη ένα σαρωτικό εκδοτικό φαινόμενο.

 

 


?και δυο λόγια από τον συγγραφέα 

 

Πώς μπορείτε να γράφετε τόσο τρομερές ιστορίες χωρίς να επηρεάζεστε εσείς οι ίδιοι; 

 

Είναι χειρότερο να διαβάζεις για τη βία παρά να γράφεις γι? αυτήν. Τα βιβλία είναι βίαια και τα περισσότερα σχόλια των αναγνωστών μας λένε ακριβώς αυτό: ότι παραείναι βίαια. Όμως, παρότι πρόκειται για μυθοπλασία, δε διαφέρουν από τον πραγματικό κόσμο. Η πραγματικότητα είναι συχνά πολύ πιο σκληρή απ? ό,τι μπορούμε εμείς να φανταστούμε.

 

Όπως και το περιεχόμενο των βιβλίων, τα εξώφυλλα είναι εξίσου δυνατά. Πώς προέκυψε αυτό; 

 

Τα εξώφυλλα είναι έργα του Καρλ Λάρσον. Για παράδειγμα, το εξώφυλλο από το ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ είναι από τον πίνακα Το δωμάτιο της μητέρας και των μικρών κοριτσιών, όπου στο πρόσωπο του κοριτσιού έχει προστεθεί μια νεκρική μάσκα. Τα εξώφυλλα τα φτιάξαμε εμείς. Είμαστε καλοί στο Photoshop.

 

Είναι δύσκολο να γράφετε μαζί; 

 

Γράφουμε κεφάλαιο παρά κεφάλαιο και συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Θα νιώθαμε περίεργα αν έπρεπε να γράψουμε χωριστά. Το διασκεδαστικό κομμάτι της γραφής θα χανόταν. Να μη μοιράζεσαι την επιτυχία, να μην έχεις σε κάποιον να πεις ένα «γ#@^ το» όταν δέχεσαι κριτική. Ο ένας διορθώνει τον άλλο. Τσαλακώνουμε τα κείμενα σε μπάλες γράφουμε ξανά, και ξανά ώσπου στο τέλος δεν ξέρουμε ποιος έγραψε τι.