NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Έγκλημα στο Πέρα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Έγκλημα στο Πέρα
Αχμέτ Ουμίτ

Εκδόσεις
ω

ISBN: Θάνος Ζαράγκαλης
Μετάφραση: Θάνος Ζαράγκαλης
Σελίδες: 576
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2015

Τιμή | 16.92 €

προσθήκη στο καλάθι

 Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το πτώ΅α ενός ωραίου νέου άντρα εντοπίζεται στα πίσω σοκάκια ΅ιας γωνιάς του Πέρα, στην καρδιά της Πόλης, που κάποτε ήταν η πιο περιζήτητη γειτονιά της. Το αί΅α του βάφει κόκκινο το φρέσκο χιόνι. Το πιο ωραίο θύ΅α, ίσως και το πιο ΅οχηρό.. 

Μια φοβερή αλήθεια που τη φέρνουν στην επιφάνεια σκοτεινά ΅υστικά. ?ντρες θύ΅ατα της περηφάνιας τους, γυναίκες που υποχρεώνονται να ζήσουν τη ζωή αυτών των αντρών. Σε αυτό το άντρο των εγκλη΅άτων, σε αυτό τον κήπο της κακίας, σε αυτή την αγορά όπου πουλιέται η ανθρώπινη σάρκα, ένας άντρας προσπαθεί να κρατήσει την αγνότητά του.

«Γυναίκες?» λέει ΅ια φωνή απ? τα βάθη της ψυχής του. «Με τις γυναίκες δεν ΅πορείς να παίζεις... Μπορεί να έχεις την εντύπωση ότι παίζεις, αλλά κάποια στιγ΅ή καταλαβαίνεις ότι εσύ ο ίδιος έγινες παιχνιδάκι». Στο οδόστρω΅α ε΅φανίζονται τα πρόσωπα των γυναικών της ζωής του. Μία προς ΅ία οι εικόνες τους περνούν κάτω απ? τα πόδια του. Όλες οι γυναίκες έχουν σκυ΅΅ένο κεφάλι και θλι΅΅ένα ΅άτια. Όλες είναι λυπη΅ένες. Αδιαφορεί. Προχωράει πατώντας πάνω τους σαν να?ναι ΅ια λακκούβα ΅ε νερό. Ό΅ως σε λίγο τα πρόσωπα ε΅φανίζονται και πάλι. «Γυναίκες?» ακούει ξανά την ίδια φωνή. «Απ? τις γυναίκες δε γλιτώνεις ποτέ· τα φαντάσ΅ατά τους θα σε ακολουθούν σ? όλη σου τη ζωή».Ο Αχ΅έτ Ου΅ίτ γεννήθηκε το 1960 στο Γκαζίαντεπ της Τουρκίας και ζει στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Δη΅όσια Διοίκηση στο Πανεπιστή΅ιο του Μαρ΅αρά και Πολιτικές Επιστή΅ες στην Ακαδη΅ία Πολιτικών Επιστη΅ών της Μόσχας. Έχει γράψει ποίηση, διηγή΅ατα και ΅υθιστορή΅ατα.  Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα ΅υθιστορή΅ατά του Μνή΅ες της Κωνσταντινούπολης και Η πύλη του δερβίση. 

Όπως ο Στιγκ Λάρσον ανέδειξε τη Στοκχόλ΅η σε ε΅βλη΅ατικό τόπο της λογοτεχνίας, έτσι κι ο Ου΅ίτ ΅ε το βιβλίο αυτό δίνει νέα λογοτεχνική πνοή στην ιστορική συνοικία του Πέρα για τον εικοστό πρώτο αιώνα.       Εφ. Zaman

Άλλα βιβλία του συγγραφέα