NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Επιχειρήσεις / Μάνατζμεντ / Εισαγωγή στή Δημόσια Διοίκηση

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Εισαγωγή στή Δημόσια Διοίκηση
Σταυρούλα Ν. Κτιστάκη

Εκδόσεις
Παπαζήση

ISBN: 978-960-02-3059-8
Σελίδες: 263
Σχήμα: 17Χ24
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 12/2014

Τιμή | 17.25 €

προσθήκη στο καλάθι

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η προσέγγιση των θεμελιωδών εννοιών της Δημόσιας Διοίκησης και του προσωπικού της, προκειμένου να γίνει κατανοητή η μεταξύ τους σχέση. Το βιβλίο πραγματεύεται την οργανική και τη λειτουργική διάσταση της δημόσιας διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται οι σχέσεις της με την πολιτική, καθώς και οι αρχές που διέπουν τη σύγχρονη δημόσια διοίκηση.
Ο συνεχής επανακαθορισμός του ρόλου του Κράτους απαιτεί μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση προσαρμοσμένη στα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα. Υπ? αυτό το πνεύμα εξετάζονται οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που έχουν ως σκοπό την αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της Διοίκησης αλλά και την ορθολογική στελέχωσή της. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει και η συγκριτική θεώρηση αντίστοιχων δημόσιων πολιτικών των εθνικών Διοικήσεων των Κρατών-Μελών της ΕΕ.
Σε ένα καθημερινά μεταβαλλόμενο πλαίσιο κοινωνικής δράσης, βασική προϋπόθεση για μια αποτελεσματική διοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί η εμπέδωση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από τους εφαρμοστές τους. Η χρηστή διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού επιδρά θετικά σε όλα τα επίπεδα της διοικητικής δράσης και αντανακλά και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Για τους λόγους αυτούς εξετάζεται σε ιδιαίτερο κεφάλαιο το προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης.
Αρχικά αναλύονται τα συστήματα συγκρότησης του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος και στη συνέχεια, προσδιορίζονται η έννοια και η αποστολή των δημοσίων υπαλλήλων ως φορέων της διοικητικής λειτουργίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της υπηρεσιακής κατάστασης του δημοσίου υπαλλήλου και στις αρχές που διέπουν τη σταδιοδρομία του, με άξονα αναφοράς το ισχύον Σύνταγμα και την ενωσιακή έννομη τάξη.