NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Παιδικά βιβλία / Θρησκευτικά παιδικά Βιβλία / Η Μεγάλη Βδομάδα του Πρεζάκη

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η Μεγάλη Βδομάδα του Πρεζάκη
Θανάσης Πέτρου- Δημήτρης Βανέλλης

Εκδόσεις
Τόπος

ISBN: 978-960-499-128-0
Σελίδες: 64
Σχήμα: 23 x 30
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 03/2015

Τιμή | 9.81 €

προσθήκη στο καλάθι

H έμπνευση: μια πρωτότυπη αλληγορική σάτιρα από τον πολυδιαβασμένο πεζογράφο Μ. Καραγάτση (1908-1960).

Η μεταγραφή: ένα διεθνών προδιαγραφών graphic novel, από τους βραβευμένους κομίστες Θανάση Πέτρου (εικονογράφηση) και Δημήτρη Βανέλλη (σενάριο), με θέμα την πορεία ενός χρήστη ουσιών από την πτώση στη λύτρωση.

Το αποτέλεσμα: ένα φαντασμαγορικό κόμικς που τα βάζει με τους πάντες και τα πάντα: το κράτος με τους διεφθαρμένους θεσμούς του, το κεφάλαιο με τους εκπροσώπους του, τη θρησκεία με την κατασκευασμένη μυθολογία της, τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα με τη ναρκωμένη μοιρολατρία τους. 

Ο Μ. Καραγάτσης (ψευδώνυμο του Δημήτριου Ροδόπουλου, 1908-1960) υπήρξε από τους σημαντικότερους και πιο πολυδιαβασμένους πεζογράφους της λεγόμενης Γενιάς του ?30. Τον διέκρινε αφηγηματική ευχέρεια και δυνατή φαντασία, που του επέτρεπαν να οργανώνει με επιτυχία την πλοκή των έργων του αλλά και να πλάθει πειστικούς, ζωντανούς χαρακτήρες. Έγραψε νουβέλες, διηγήματα, εκλαϊκευτικά ιστορικά έργα και μυθιστορήματα, που διατηρούν ακέραιο το ενδιαφέρον τους έως σήμερα, καθώς αντικατοπτρίζουν, με τη ρεαλιστική τους πειστικότητα, μια ολόκληρη κοινωνία. Μερικά από τα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι Ο συνταγματάρχης Λιάπκιν (1933), Η μεγάλη χίμαιρα (1953), ο Γιούγκερμαν (1938), Ο κίτρινος φάκελος (Α΄ και Β΄, 1956), Το 10 (ημιτελές, 1964).

 

O Δημήτρης Βανέλλης γεννήθηκε στη Λέσβο το 1959 και από το 1976 ζει στην Αθήνα. Εργάζεται στη Βιβλιοθήκη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Από το 1990 γράφει σενάρια για κόμικς για πολλούς Έλληνες δημιουργούς (Δερβενιώτη, Γ. Δημητρίου, Ζαφειράτο, Ζήκο, Ζογλοπίτου, Κυριαζή, Πέτρου, Σόλη  κ.ά.), τα οποία δημοσιεύονται στη Βαβέλ, το «9», το Σινεμά κ.α., άρθρα για εφημερίδες και περιοδικά, ενώ τέσσερα άλμπουμ της σειράς «Φανούρης ?πλας» (με συν-σεναριογράφο τον Δ. Καλαϊτζή και σκίτσα του Σπύρου Δερβενιώτη) εκδόθηκαν τη δεκαετία του 1990 από τη ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΚΣ. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία Η μουσική στο κεφάλι μου, Ασμόλ, Έξω από την γκρίζα χώρα, και Το καλοκαίρι μου έξω από τον Θόλο.

Το 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τόπος» το graphic novel Παραρλάμα και άλλες ιστορίες του Δημοσθένη Βουτυρά σε σχέδια του Θανάση Πέτρου.

Το 2012 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις το graphic novel Το Γιούσουρι και άλλες φανταστικές ιστορίες, με σενάρια βασισμένα σε διηγήματα των Καβάφη, Καρυωτάκη, Παπαδιαμάντη κ.ά. Το «Γιούσουρι» τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου κόμικς 2012 στο φεστιβάλ Comicdom 2013.

 

Ο Θανάσης Πέτρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη και στο Παρίσι, και έκανε μεταπτυχιακό στην Κοινωνιογλωσσολογία. Το 2002 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς (κατηγορία Νέα Ταλέντα) που διοργανωνόταν από το ένθετο «9» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, σε συνεργασία με τον ΑΚΤΟ, και από το 2004 έγινε μόνιμος συνεργάτης του «9». Το 2005 αποφοίτησε με άριστα από τον ΑΚΤΟ (τμήμα Sketch-Comics-Cartoon). Από το 2012 διδάσκει στον ΑΚΤΟ, στο τμήμα Sketch-Comics-Cartoon. Έργα του: Ο Τυμπανιστής και οι φίλοι του (εκδ. Βιβλιοπέλαγος, 2008), Παραρλάμα και άλλες ιστορίες του Δημοσθένη Βουτυρά, σε σενάριο του Δημήτρη Βανέλλη (εκδ. Τόπος, 2011), Το πτώμα, σε σενάριο των Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού (εκδ. Jemma Press ? καλύτερο εξώφυλλο 2011 στα Comicdom Awards και έπαινος στην κατηγορία εικονογράφηση εξωφύλ­λου στα βραβεία ΕΒΓΕ, 2011) (υπό έκδοση στη γαλλική γλώσσα από τις εκδόσεις Steinkis), Το Γιούσουρι και άλλες φανταστικές ιστορίες, σε σενάρια του Δημή­τρη Βανέλλη, βασισμένα σε διηγήματα των Καβάφη, Καρυωτάκη, Παπαδιαμάντη κ.ά. (βραβείο καλύτερου κόμικς 2012 στο φεστιβάλ Comicdom 2013), Actors, συλλογή με πορτρέτα ξένων ηθοποιών (εκδ. Cartoonark, έπαινος στην κατηγορία εικονογράφηση βιβλίου και εξωφύλλου στα βραβεία ΕΒΓΕ, 2013).