NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Φιλοσοφία / Φιλοσοφία - Δοκίμια - Μελέτες / Ο Δρόμος για τα νιάτα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο Δρόμος για τα νιάτα
Νταϊσάκου Ικέντα

Εκδόσεις
Κέδρος

ISBN: 978-960-04-4571-8
Μετάφραση: Πάνος Σταθόπουλος
Σελίδες: 280
Σχήμα: 14 X 2O,6-Βάρος: 312 gr
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 07/05/2015

Τιμή | 13.5 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Ο πασίγνωστος συγγραφέας και πνευματικός ηγέτης Νταϊσάκου Ικέντα με αμεσότητα και ορθολογισμό συνδέει τη διαχρονική σοφία του Βουδισμού με τα προβλήματα και τις έγνοιες των σημερινών νέων. Έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από πενήντα χρόνια στη βουδιστική άσκηση και με την εμπειρία που απέκτησε δείχνοντας σε εκατομμύρια νέους το δρόμο για μια ευτυχισμένη και δημιουργική ζωή, ο πρόεδρος Ικέντα μοιράζεται τις σκέψεις του για πολλά και ποικίλα θέματα.

Όποια θρησκεία κι αν ασπάζονται οι νέοι που θα διαβάσουν αυτό βιβλίο, θα ταυτιστούν με τις παγκόσμιες αξίες που πραγματεύεται και θα βρουν τρόπους:
? Για να κάνουν τη ζωή τους να ανθίσει.
? Για να χτίσουν την αυτοπεποίθηση και το χαρακτήρα τους.
? Για να μάθουν να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους.
? Για να συνεισφέρουν σε μια ασφαλή, ελεύθερη και ειρηνική κοινωνία.
? Για να ανακαλύψουν την προσωπική τους ευτυχία, και όχι μόνο.
 
«Ο δρόμος για τα νιάτα είναι, με μια λέξη, υπέροχος! Περιλαμβάνει όλα όσα θα ήθελε να μάθει ένας νέος [...]. Ο πρόεδρος Ικέντα προφανώς γνωρίζει τους νέους και με τις απαντήσεις του τους βοηθά να γίνουν ενεργά μέλη αυτού του κόσμου».
ΜάριονΚόλινςδιευθύντριατου
«Αυτό το βιβλίο είναι ένας ξεχωριστός οδηγός για την ανθρωπότητα [...]. Το συστήνω σε όποιον αναζητά τρόπους για να γίνει καλύτερος».
Αρούν Γκάντι
(εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι), ιδρυτής και διευθυντής του M.K. Gandhi Institute for Nonviolence
 
«Οι ξεκάθαρες απαντήσεις του προέδρου Ικέντα περιέχουν βαθυστόχαστες έννοιες. Οι σπλαχνικές συμβουλές του μας κάνουν πιο δυνατούς. Αν τις ακολουθήσουμε, θα ανακαλύψουμε ότι είμαστε ικανοί να κρατήσουμε εμείς τα ηνία της τύχης μας».
Ντάνκαν Σέικ
συγγραφέας του βιβλίου Spring Awakening
 
Ο Νταϊσάκου Ικέντα, βουδιστής φιλόσοφος, φιλειρηνιστής με πολύπλευρη δράση, παιδαγωγός, συγγραφέας και ποιητής, γεννήθηκε στο Τόκιο το 1928. Είναι ο τρίτος πρόεδρος της βουδιστικής οργάνωσης λαϊκών πιστών Σόκα Γκάκκαϊ και ο ιδρυτής της Διεθνούς Σόκα Γκάκκαϊ (Soka Gakkai International, SGI). Η SGI είναι μία από τις πιο πολυμελείς βουδιστικές οργανώσεις στον κόσμο, που έχει στόχο να προωθήσει τη φιλοσοφία της βελτίωσης του χαρακτήρα και τον ακτιβισμό υπέρ της ειρήνης, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πιστοί της εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία.
Ο Νταϊσάκου Ικέντα, ως πρόεδρος της SGI, ίδρυσε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα Σόκα (δημιουργίας αξιών), στα οποία εφαρμόζεται ένα μη θρησκευτικό εκπαιδευτικό σύστημα που στοχεύει τόσο στην ανάπτυξη των ιδιαίτερων δημιουργικών ικανοτήτων κάθε μαθητή, όσο και στην καλλιέργεια των ηθικών αξιών της ειρήνης, της κοινωνικής συνεισφοράς και της συνειδητοποίησης του ατόμου ως μέλους της παγκόσμιας κοινότητας. Η φοίτηση στα ιδρύματα αυτά, τα οποία ήδη λειτουργούν στο Τόκιο και στην Καλιφόρνια, ξεκινά από το νηπιαγωγείο και, μέσα από τις βαθμίδες του δημοτικού και του γυμνασίου, καταλήγει στο πανεπιστήμιο. Από τη δεκαετία του 1970, ο Νταϊσάκου Ικέντα, ο οποίος θεωρεί το διάλογο θεμέλιο λίθο της ειρήνης και είναι ένθερμος υποστηρικτής του, έχει συζητήσει μ? ένα ευρύ φάσμα διεθνών προσωπικοτήτων από το πεδίο της πολιτικής και του πολιτισμού, καθώς και από εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους. Υπερβαίνουν τα εβδομήντα τα βιβλία στα οποία έχουν καταγραφεί οι διάλογοί του με σημαντικούς ανθρώπους, όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Αντρέ Μαλρό, η Ελίζ Μπόουλντιγκ και ο Τζόζεφ Ρότμπλατ.
Ο Νταϊσάκου Ικέντα, προκειμένου να υλοποιήσει το όραμά του σχετικά με την προώθηση και την παγίωση του διαλόγου για την ειρήνη, ίδρυσε αρκετά ανεξάρτητα και μη κερδοσκοπικά ερευνητικά ινστιτούτα, που επιδιώκουν τη διαπολιτισμική και τη διεπιστημονική συνεργασία σε διάφορους τομείς. Μεταξύ αυτών είναι το Ερευνητικό Κέντρο της Βοστόνης για τον 21ο Αιώνα (το 2009 μετονομάστηκε σε Κέντρο Ικέντα για την Ειρήνη, τη Γνώση και το Διάλογο), το Ινστιτούτο Τόντα για την Παγκόσμια Ειρήνη και την Αναζήτηση Πολιτικής, καθώς και το Ινστιτούτο της Ανατολικής Φιλοσοφίας.
Η Ένωση Συναυλιών Μιν-Ον και το Μουσείο Τέχνης Φούτζι, στο Τόκιο, προωθούν την αμοιβαία κατανόηση και τη φιλία σε πολιτισμούς διαφορετικών εθνών διαμέσου της τέχνης.
Τα βιβλία που έχει εκδώσει έχουν ποικίλα θέματα (βουδιστική φιλοσοφία, δοκίμια, ποίηση, ιστορίες για παιδιά, φωτογραφικά λευκώματα), ξεπερνούν τα εκατό και έχουν μεταφραστεί σε τριάντα πέντε γλώσσες.
Το 1983 τιμήθηκε με το Βραβείο Ειρήνης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.