NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Βιογραφίες- Ντοκουμέντα / Οι Δρόμοι μου

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Οι Δρόμοι μου
Νίκος Δήμου

Εκδόσεις
Πατάκη Α.Ε.

ISBN: 978-960-16-6189-6
Σελίδες: 656
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 05/2015

Τιμή | 16.92 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ο Νίκος Δήμου, ο μοναχικός και πολυπράγμων (ποιητής, συγγραφέας, φωτογράφος, σχολιαστής κ.ά.)  έγραψε την αυτοβιογραφία του τμηματικά (τέσσερις τόμοι) και την ολοκλήρωσε το 2004, οπότε εκδόθηκε σε έναν τόμο με τίτλο «Οι δρόμοι μου». Κυκλοφόρησε με επιτυχία και είχε αρκετές ανατυπώσεις.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο συγγραφέας κλείνει φέτος τα 80 του χρόνια, οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν μια νέα, συμπληρωμένη έκδοση. Το κείμενο καλύπτει τη χρονική περίοδο από την Κατοχή μέχρι την κρίση. Από τις σελίδες του περνάνε τα τρομαγμένα παιδικά χρόνια, η ταραγμένη εφηβεία, η πλούσια εμπειρία των σπουδών στη Γερμανία, η δύσκολη επιστροφή και η στέρηση, η επιχειρηματική σταδιοδρομία , η συγγραφική εμφάνιση, η επιτυχία και η δυστυχία, η αποχώρηση από τη διαφήμιση, η δημοσιογραφική και σχολιαστική παρουσία και οι έντεκα παραιτήσεις. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Τάκης Χορν και άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι πλαισιώνουν μια ζωή σαν μυθιστόρημα. 

Ο Νίκος Δή‘ου έχει σπουδάσει φιλοσοφία, αγγλική και γαλλική φιλολογία, έχει γράψει 64 βιβλία (ποίηση, πεζά, σάτιρα, δοκί‘ια), που έχουν πουλήσει ‘ισό εκατο‘‘ύριο αντίτυπα και έχουν ‘εταφραστεί σε δέκα γλώσσες.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας, Το απόλυτο και το τάβλι, Ο  Έλληνας Βούδδας, Η χα‘ένη τάξη, Η‘ερολόγιο του καύσωνα, Τολ‘ηρές ιστορίες, Παρ? όλα αυτά, Λίστες, το παιχνίδι ‘ε τους καταλόγους κ.ά.