NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Το μάθημα μουσικής

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το μάθημα μουσικής
Πασκάλ Κινιάρ

Εκδόσεις
Μελάνι

ISBN: 978-960-591-013-6
Σελίδες: 136
Σχήμα: 13Χ18εκ
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 09/06/2015

Τιμή | 10.8 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ένα επεισόδιο από τη ζωή του Μαρέν Μαραί                         

Ένας νεαρός Μακεδόνας (Ο Αριστοτέλης) αποβιβάζεται στο λιμάνι του Πειραιά           

Το τελευταίο μάθημα μουσικής του Τσενγκ Λιεν.

Το Μάθημα μουσικής του Πασκάλ Κινιάρ κινείται ανάμεσα στο μυθιστόρημα και το δοκίμιο, αναζητώντας την χαμένη ηχητική πατρίδα μας. Γιατί υπάρχουν τόσο λίγες γυναίκες που γράφουν μουσική; αναρωτιέται ο Κινιάρ. Ίσως επειδή τα αγόρια στην εφηβεία αναγκάζονται να αλλάξουν δέρμα σαν το φίδι, να χάσουν τη φωνή τους, μαζί και την παιδικότητά τους. Το "σπάσιμο" της φωνής, η απώλεια των σοπράνο τόνων του παιδιού, δημιουργούν ένα κενό και μια ανάγκη επιστροφής όχι μόνο στον οικείο ήχο αλλά και στα συναισθήματα που κρύβονται μέσα του. Κι αναπαράγουν  - ή έστω προσπαθούν - τον ήχο αυτό, που εμπεριέχει το παιδί και τη μητέρα, αντικαθιστώντας τη φωνή τους με όργανα μουσικά. Και μετατρέπονται σε ανθρώπινα πλάσματα με δύο φωνές. 

Το μάθημα μουσικής είναι ένα βιβλίο που αναμειγνύει συνέχεια τη γνώση και την απόλαυση. 

Ο Πασκάλ Κινιάρ γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1948 στο Βερνέιγ-συρ-Αβρ, στην περιοχή του Ερ της Γαλλίας. Έχει συγγράψει δοκίμια για την αρχαία λογοτεχνία και

τη μουσική καθώς και μυθιστορήματα. Έχει βρα-βευθεί με το βραβείο  Γκον-κούρ για το βιβλίο του, Οι περιπλανώμενες σκιές. Δημιουργός της ταινίας Όλα τα πρωινά του κόσμου, καθώς και σεναριογράφος της ιδιαίτερης ταινίας του Τζουζέπε Τορνα-τόρε, Μια απλή διατύπωση.