NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ο Βασιλιάς Έρχεται όποτε του καπνίσει

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο Βασιλιάς Έρχεται όποτε του καπνίσει
Σπύρος Γιανναράς

Εκδόσεις
Αγρα

ISBN: 978-960-505-175-4
Σελίδες: 176
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 05/05/2015

Τιμή | 13.05 €

προσθήκη στο καλάθι

Εδώ τα πράγματα φαλτσάρουν. Τη σκηνή αυτή δεν την έχεις ξαναδεί. Δεν έχεις ξαναζήσει τέτοια αποχώρηση βρα¬δινή. Μόνο στο μυαλό, με τρόμο, την έφερνες περιστασια¬κά, σαν μαύρο ενδεχόμενο, σαν απευκταίο κακό, σαν τη θύ¬μηση του θανάτου που έρχεται και δηλητηριάζει καλές στιγ¬μές. Όπως έφυγε και κείνος θα φύγω κάποτε κι εγώ, σκε¬φτόσουν τότε που αναγνώριζες τα ίχνη του προηγούμενου ? τότε στην αρχή ? κι ένιωθες ένα αδιόρατο τσίμπημα στο στήθος. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για πολλούς, για αλλεπάλληλους χωρισμούς. Οι πολλές πρόβες θανάτου νεκρώνουν την καρδιά.

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ, αλλά από μό¬νος του δεν φτάνει για να στεριώσει σχέση. Όποτε της καπνίσει έρχεται η δουλειά, η ευτυχία, ακόμα και η έμπνευ¬ση. Η ξαφνική έκλαμψη που φωτίζει την ύπαρξή μας. Ο βασιλιάς βίος παίρνει πίσω ό,τι έχει χαρίσει, πάλι όποτε του καπνίσει. Μια συλλογή διηγημάτων πάνω στην ευθραυστό¬τητα των ανθρώπινων σχέσεων, την αδυναμία μιας γενιάς να σχετιστεί, να διαχειριστεί τη φθορά, αλλά και να πενθή¬σει την απώλεια, να ξεμυτίσει απ' τη μοναξιά της.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο Σπύρος Γιανναράς γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και θεωρία της λογοτεχνίας στο Παρίσι. Εργάστηκε για δέκα χρό¬νια στην εφημερίδα Καθημερινή γρά¬φοντας κείμενα (κυρίως για το βιβλίο, τη φωτογραφία και τα εικαστικά) και παίρνοντας συνεντεύξεις από Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Έχει συνεργα¬στεί με αρκετά λογοτεχνικά περιοδικά, όπως η Νέα Εστία, το Εντευκτήριο, η Ευθύνη, το Φρέαρ, L'atelier du roman κ.ά., δημοσιεύοντας κυρίως βιβλιοκριτικές και διηγήματα.
Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγη¬μάτων Ο λοξίας (Ίνδικτος, 2008) και Ζωή χαρισάμενη (Πόλις, 2011).
Ασχολείται με την κριτική βιβλίου και τη μετάφραση.
Έχει μεταφράσει Pierre Assouline, Paul Auster, Laurent Mauvignier, Mi¬chel Houellebecq.


 

Άλλα βιβλία του συγγραφέα