NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Αρχιτεκτονική / Αρχιτεκτονική - Ελλάς / Επιλογές

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Επιλογές
Αναστασία Διαμ. Διαμαντοπούλου, Δρ Αρχιτέκτων

Εκδόσεις
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

ISBN: 978-960-836-950-4
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2009

Τιμή | 8 €

προσθήκη στο καλάθι

Οι παρεμβάσεις στην αρχιτεκτονική των παλαιών κτιρίων 15 Γεωργικών Σχολών ήσαν όχι μόνο τεχνολογικές, προς αποκατάσταση ή συντήρηση αυτών, αλλά και συνθετικές (προσθήκες ή διαρρυθμίσεις), για τη δημιουργία χώρων εξυπηρέτησης των νέων αναγκών διαμονής και εκπαίδευσης των αγροτών, με τολμηρές τομές, χωρίς να παραβιάζεται η αρχιτεκτονική μορφή. Ήταν ένα στοίχημα, ώστε οι Σχολές ανανεωμένες να περάσουν σε νέα εποχή.

Η αναγκαστική παραμονή στις Γεωργικές Σχολές για την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και τη μελέτη διαρρύθμισης των κτιρίων με έφερε πλησίον της ζωής και της εκπαίδευσης των αγροτών σε αυτές.

Βοήθησα στη  βελτίωση των δύο παλαιών μελετών των Κέντρων Γεωργικής Εκπαίδευσης, που ανεργέθηκαν σε 35 θέσεις της Χώρας, με προσθήκη υπνοδωματίων και βοηθητικών χώρων για τη διαμονή μεγαλύτερου αριθμού εκπαιδευόμενων ή με δημιουργία χώρων διαμονής του διευθυντή του Σχολείου με την οικογένειά του, δεδομένου ότι τα κτίρια αυτά ανεγείρονταν, συνήθως, αρκετά μακριά από τις πόλεις, σε κτήματα κρατικά ή δωρούμενα παρά των Δήμων κ.ά.

Πολλές μελέτες αφορούσαν και σε θέματα ξένα προς τα Γεωργικά Σχολεία ή τις αγροτικές εν γένει κατασκευές, όπως μελέτες κτιρίων, γραφείων Δήμων, συντάσσονταν δε από μένα, καθόσον ήμουν η μόνη Αρχιτέκτων που υπηρετούσα στο Υπουργείο Γεωργίας.

Οι συνταχθείσες μελέτες κατά την άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματός μου, ατομικές ή σε συνεργασία με άλλα αρχιτεκτονικά γραφεία, καλύπτου, κυρίως, τους εξής τομείς:

Μελέτες κτιρίων κατοικιών (μικρές κατοικίες, επαύλεις, πολυκατοικίες).

- Μελέτες ειδικών κτιρίων (Ιεροί Ναοί, συγκροτήματα κτιρίων Ναών-συμμετοχή σε 
 διαγωνισμούς, Μουσείο Κανελλοπούλου, διαμόρφωση χώρων ή κτιρίων εκθέσεων).

- Μελέτες κτιρίων νοσηλείας (Μαιευτήριο «Μαρίκα Ηλιάδη-Νέα Πτέρυγα», επέκταση  
  Κλινικής Δαβάκη, στην Αθήνα).

- Μελέτες ξενοδοχείων.

- Μελέτες κτιρίων γραφείων.

- Μελέτη εργοστασιακών εγκαταστάσεων.

- Μελέτες αγροτικών κατασκευών.

- Ρυθμιστικές μελέτες. 

 

Από τον πρόλογο της συγγραφέως