NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Κώδικες / Κωδικοποίηση του Αστικού Δικαίου. Αστικός Κώδικας και όλοι οι ειδικοί εθνικοί και διεθνείς αστικοί νόμοι, τόμοι Ι-ΙΙ

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Κωδικοποίηση του Αστικού Δικαίου. Αστικός Κώδικας και όλοι οι ειδικοί εθνικοί και διεθνείς αστικοί νόμοι, τόμοι Ι-ΙΙ
Μπαλογιάννη Ευαγγελία

Εκδόσεις
Αντ. Ν. Σάκκουλα

ISBN: 978-960-15-0242-4
Σελίδες: 2513
Σχήμα: 17x24
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 01/09/2000

Τιμή | 158.4 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Το βιβλίο φιλοδοξεί να διευκολύηνει την εποπτεία στο σύγχρονο αστικό δίκαιο συγκεντρώνοντας σε ένα σώμα όλο το πλέγμα των σχετικών διατάξεων. Περιέχει: Τον Αστικό Κώδικα και σχετικές διατάξεις από:

Τα βασικά κωδικοποιημένα νομοθετικά κείμενα (Σύνταγμα, ισχύουσα κωδικοποίηση Πολιτικής Δικονομίας, Ποινικό Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κλπ.) Τα νομοθετικά κείμενα που αποτελούν το εσωτερικό ιδιωτικό δίκαιο που εκδόθηκαν μέχρι το τέλος του 1999 και αφορούν: το εφαρμοστέο δίκαιο στις συμβατικές ενοχές, τις διεθνείς πωλήσεις κινητών πραγμάτων, τη διεθνή δικαιοδοσία κι εκτέλεση αποφάσεων σε αστικές κι εμπορικές υποθέσεις, την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, την πνευματική ιδιοκτησία, την προστασία καταναλωτών, την οριζόντια και κάθετη ιδιοκτησία, το εθνικό κτηματολόγιο, τις μισθώσεις τη χρηματοδοτική και χρονομεριστική μίσθωση, την υιοθεσία, επιτραπεία, αναδοχή ανηλίκου, δικαστική συμπαράσταση, δικαστική επιμέλεια ξένων υποθέσεων κλπ.

Κάτω από κάθε άρθρο του ΑΚ παρατίθεται το κείμενο των σχετικών διατάξεων, είτε γίνεται παραπομπή στο παράρτημα των Ειδικών Αστικών Νόμων, όπου ο αναγνώστης μπορεί να βρει ολόκληρο το κείμενο του νόμου που τον ενδιαφέρει. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με τέσσερα εύχρηστα ευρετήρια:

α) Πίνακας περιεχομένων διατάξεων κωδικοποιημένων νομοθετικών κειμένων,

β) Γενικό χρονολογικό ευρετήριο περιεχομένων διατάξεων ειδικώνα στικών νόμων (με παραπομπές είτε στο άρθρο του ΑΚ κάτω από το οποίο βρίσκεται η συγκεκριμένη διάταξη, είτε στο παράρτημα των ειδικών αστικών νόμων όταν αυτοί περιέχονται ολόκληροι).

γ) Ευρετήριο Ειδικών Αστικών Νόμων (Αναφέρει τους νόμους που περιέχονται ολόκληροι στο οικείο παράρτημα, με σειρά αντίστοιχη προς τα κεφάλαια του ΑΚ και

δ) Αλφαβητικό Ευρετήριο (Συνολικό ευρετήριο της ισχύουσας νομοθεσίας του ιδιωτικού δικαίου με λήμματα όχι μόνο από τον ΑΚ, αλλά και από όλους τους περιεχόμενους νόμους).