NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογιστική / Λογιστική ,Φορολογία / ΦΠΑ (2 Τόμοι ΣΕΤ) Β ΕΚΔΟΣΗ 2015

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

ΦΠΑ (2 Τόμοι ΣΕΤ) Β ΕΚΔΟΣΗ 2015
Ast

Εκδόσεις
Ast

ISBN: 978-618-513-226-2
Σελίδες: 1904
Σχήμα: 17x24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο

Τιμή | 81 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Περιγραφή

Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου για το ΦΠΑ έχει σκοπό να βοηθήσει τον επαγγελματία λογιστή - φοροτέχνη που αναζητά μια πλήρη και έγκυρη ενημέρωση. Είναι πλήρως ενημερωμένο με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη νομοθεσία του ΦΠΑ, μέχρι και με το Ν. 4336/2015 και τηνΠΟΛ.1224/12.10.2015
Διευκρινίσεις σχετικά με τους εφαρμοστέους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων από 1η Οκτωβρίου 2015



Η δομή του βιβλίου χωρίζεται σε τέσσερα μέρη:

Στο πρώτο μέρος γίνεται παρουσίαση του Κώδικα του ΦΠΑ (Ν. 2859/2000) ανά άρθρο, με όλες τις σχετικές εγκυκλίους και Διοικητικές θέσεις που βρίσκονται εν ισχύ, παραδείγματα και ειδικά ζητήματαεπεξεργασμένα από τη συντακτική μας ομάδα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί σε ζητήματα που απασχολούν πολύ συχνά τους λογιστές ? φοροτεχνικούς, όπως:

  • Διακανονισμός των παγίων - Απαλλαγές ΦΠΑ - Pro - rata
  • Ενδοκοινοτικές συναλλαγές - Παράδοση ακινήτων - Εισαγωγές αγαθών
    Εξαγωγές αγαθών ? Τουριστίκα πακέτα ? Ελληνικά λογιστικά πρότυπα


Στο δεύτερο μέρος παρατίθενται οδηγίες και ανάλυση ανά κωδικό για τηνσυμπλήρωση όλων των εντύπων που αφορούν τον ΦΠΑ (περιοδικών δηλώσεων, εντύπων INTRASTAT, VIES).

Το τρίτο μέρος αφορά τη λογιστική απεικόνιση του ΦΠΑ και τις εγγραφές σε απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία του ΚΦΑΣ (πλήρης ανάπτυξη-παραδείγματα)
Στο τέταρτο μέρος μπορείτε να βρείτε ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα με τη λογιστική αντιμετώπιση (Ελληνικά λογιστικά πρότυπα) ορισμένων καθημερινών, αλλά και πιο ιδιαίτερων περιπτώσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις (π.χ. ενδοκοινοτικές τριγωνικές συναλλαγές), καθώς και τη συμπλήρωση της δήλωσης του ΦΠΑ.

Τέλος, το βιβλίο συνοδεύεται και από ένα CD μέσα στο οποίο μπορείτε να βρείτε Αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το ΦΠΑ, συγκεντρωμένες ανά άρθρο της 6ης Οδηγίας για το ΦΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και χρήσιμα έντυπα για το ΦΠΑ.

Το ευρετήριο του βιβλίου είναι κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά με 3.500 χιλιάδες λήμματα, προς διευκόλυνση του αναγνώστη.

Στο βιβλίο για τα παραδείγματα που αναφέρονται στις ΠΟΛ έχουν αντικατασταθεί οι νομισματικές μονάδες σε Ευρώ, τα δε ποσοστά ΦΠΑ έχουν αντικατασταθεί με τα ποσοστά που ισχύουν κατά την ημερομηνία συγγραφής του βιβλίου.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα