NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογιστική / Λογιστική ,Φορολογία / Χρηματοοικονομική λογιστική Τ.1- 4η ΕΚΔΟΣΗ 2015

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Χρηματοοικονομική λογιστική Τ.1- 4η ΕΚΔΟΣΗ 2015
Αληφαντής Γεώργιος

Εκδόσεις
Διπλογραφία

ISBN: 978-618-519-800-8
Σελίδες: 540
Σχήμα: 17x24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 10/2015

Τιμή | 36 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ο κ. Γεώργιος Αληφαντής, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τ. Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, και σύμβουλος στο δικηγορικό γραφείο POTAMITISVEKRIS, στις 1.130 σελίδες της εργασίας του «Χρηματοοικονομική Λογιστική βάσει των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων»Τόμος πρώτος (σελίδες 540) και Τόμος δεύτερος (σελίδες 590), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διπλογραφία στη νέα, 4η έκδοση έτους 2015 παραθέτει τα εξής κεφάλαια:

Ο πρώτος τόμος περιγράφει με απλό επιστημονικό λόγο τις οικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων (ισολογισμός και αποτελέσματα χρήσεως), τις οποίες αναλύει στα επιμέρους μέρη (ενεργητικό, παθητικό, έσοδα, κόστη, έξοδα) με βάση τις σύγχρονες απόψεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, την απογραφή τέλους χρήσεως, την περιγραφή του Λογιστικού Δικαίου (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα ? Ν. 4308/2014, ΦΠΑ) και των βασικών αρχών του, τη διπλογραφική μέθοδο, τα λογιστικά γεγονότα, βιβλία και στοιχεία, τον εσωτερικό έλεγχο των δικαιολογητικών των λογιστικών γεγονότων, τη διόρθωση των λογιστικών σφαλμάτων, τις λογιστικές αρχές, τις λογιστικές εγγραφές τέλους χρήσεως και τέλος τις αρχές κατάρτισης με την άμεση και έμμεση μέθοδο του πίνακα ταμειακών ροών και της κατάστασης μεταβολών των ιδίων κεφαλαίων.

Στο τέλος του πρώτου τόμου παρατίθενται οι απαντήσεις των ασκήσεων.

  • Επίσης, επισυνάπτονται βάσει των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων:

α) τα υποδείγματα των ατομικών χρηματοοικονομικών καταστάσεων, και

β) το σχέδιο λογαριασμών.

Ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει τις ιδιαίτερες λογιστικές των παγίων και ιδιαίτερα τη γενική λογιστική των παγίων, των ενσώματων και των ασώματων ακινητοποιήσεων, των συμμετοχών και χρεογράφων, των αποθεμάτων, των απαιτήσεων και διαθεσίμων, των ιδίων κεφαλαίων, των υποχρεώσεων (μακροπρόθεσμων, βραχυπρόθεσμων), των προβλέψεων, των εσόδων και εξόδων, των λογαριασμών τάξεως και τη λογιστική του ξένου νομίσματος. Στο δεύτερο κεφάλαιο του δεύτερου τόμου αναπτύσσονται, επίσης, η λογιστική τέλους χρήσεως και, ιδιαίτερα, οι λογιστικές εργασίες τέλους χρήσεως, η φορολογία και η διάθεση κερδών, όπου παρατίθενται, εκτός των παραδειγμάτων, και λυμένες ασκήσεις, καθώς επίσης και η λογιστική της αναβαλλόμενης φορολογίας. Στοτρίτο κεφάλαιο παρατίθεται η λογιστική των υποκαταστημάτων, ενώ στο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρονται στοιχεία από τη λογιστική των ομίλων και ιδιαίτερα από τη λογιστική των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων. Στο τέλος του δεύτερου τόμου για την κατανόηση των άνω θεμάτων υπάρχουν λυμένες δύο ομάδες ασκήσεων. Τέλος, σε ιδιαίτερο κεφάλαιο των άνω ασκήσεων αναπτύσσεται η λογιστική των μετασχηματισμών και της υπεραξίας (Goodwill) των επιχειρήσεων, καθώς και η σχέση ανταλλαγής των μετοχών.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα