NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Εκπαίδευση / Εκπαίδευση -Παιδαγωγική / Κατανοώντας το Αναλυτικό Πρόγραμμα ως Πεδίο Μελέτης και Έρευνας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Κατανοώντας το Αναλυτικό Πρόγραμμα ως Πεδίο Μελέτης και Έρευνας
Χριστοδούλου Νικολέττα

Εκδόσεις
Γρηγόρη

ISBN: 978-960-333-939-7
Σελίδες: 318
Σχήμα: 17Χ24
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 10/2015

Τιμή | 22.5 €

προσθήκη στο καλάθι

 Tο παρόν πανεπιστημιακό σύγγραμμα φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία σε θέματα σφαιρικής αντίληψης του αναλυτικού προγράμματος, τη σχέση του με την έρευνα και πώς αυτή το τροφοδοτεί και συμβάλλει στην ανάπτυξή του, καθώς επίσης και τη σχέση του με τον προγραμματισμό, τη διδασκαλία και την αξιολόγηση. Η έκδοση αυτή αναδεικνύει την πλουσιότητα, το εύρος και το βάθος του πεδίου μελέτης των αναλυτικών προγραμμάτων όπως, κυρίως, διαφαίνεται στην ξένη βιβλιογραφία.

Πρόκειται για βιβλίο που ανατρέχει αρκετά στην αμερικάνικη βιβλογραφία, γιατί πέραν του ότι από εκεί είναι οι μεγαλύτερες επιδράσεις της συγγραφέως υπάρχει ακόμα ένας σημαντικότερος λόγος. Τα αναλυτικά προγράμματα ως ακαδημαϊκό πεδίο σπουδής και μελέτης και η προσπάθεια για την ερμηνεία και την κατανόησή τους στις μέρες μας, ειδικότερα από την περίοδο του επαναπροσδιορισμού των αναλυτικών προγραμμάτων και μετέπειτα, έχει εδραιωθεί στον αμερικάνικο χώρο, από όπου άρχισε να ?στήνεται? ως ακαδημαϊκό πεδίο, να μελετάται συστηματικά και να διαμορφώνει μια πορεία με διεθνή επίδραση. Το πεδίο των αναλυτικών προγραμμάτων μας βοηθά να καταλάβουμε τις διαστάσεις του με μια ευρύτερη πλέον έννοια και όχι απλά με αυτήν του σχεδιασμού, αντίληψη για τα αναλυτικά προγράμματα που επικρατούσε πριν από κάποιες, αλλά και για αρκετές, δεκαετίες.

Για τα περιεχόμενα του βιβλίου, πατήστε εδώ

H Νικολέττα (ΝίκηΧριστοδούλου είναι Διδάκτωρ Αναλυτικών Προγραμμάτων και Διδασκαλίας με έμφαση στη Σπουδή των Αναλυτικών Προγραμμάτων (Curriculum Studies) από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόι στο Σικάγο (University of Illinois at Chicago) και υπήρξε εκπρόσωπος της Κύπρου στον οργανισμό International Association for the Advancement of Curriculum Studies. Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, κατέχει Μάστερ στη Διδακτική Ηγεσία από το ίδιο Πανε- πιστήμιο και Πτυχίο Προδημοτικής Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Λέκτορας στο Τμήμα Νηπι- αγωγών της Σχολής Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Frederick, είναι στην παρούσα φάση Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναλυτικών Προγραμμάτων και Διδασκαλίας στο Augusta University (πρώην Georgia Regents University) της Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στον τομέα των αναλυτικών προγραμμάτων ευρύτερα. Ασχολείται εκτεταμένα με ποιοτική έρευνα, συμπεριλαμβανομένης αφηγηματικής και (αυτο)βιογραφικής έρευνας και έρευνας προφορικής ιστορίας όπου καταπιάνεται με ζητήματα μνήμης, προσωπικών εμπειριών και την αξία τους στην εκπαίδευση.

Είναι η επιστημονική υπεύθυνη διαφόρων χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων με εθνική και Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένου και του ερευνητικού προγράμματος Η Προφορική Ιστορία της Κύπρου κατά το 2010- 2012.