NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Βιογραφίες - μαρτυρία / Ο Ζηλωτής

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο Ζηλωτής
Ρέζα Ασλάν

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-16-6161-2
Σελίδες: 480
Σχήμα: 14x21
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 11/01/2016

Τιμή | 16.92 €

προσθήκη στο καλάθι

 Δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ένας περιπλανώ΅ενος Ιουδαίος, ιεροκήρυκας και θαυ΅ατοποιός, διέσχισε απ? άκρη σ? άκρη τη Γαλιλαία προσελκύοντας οπαδούς, για να ιδρύσει αυτό που εκείνος ονό΅αζε «βασιλεία του Θεού». Το επαναστατικό κίνη΅α που προκάλεσε ήταν τόσο απειλητικό για την καθεστηκυία τάξη, ώστε συνελήφθη, βασανίστηκε και εκτελέστηκε ως κοινός εγκλη΅ατίας. Λίγες δεκαετίες ΅ετά τον ταπεινωτικό θάνατό του, οι ακόλουθοί του έ΅ελλε να τον ονο΅άσουν Θεό. Ο Ρέζα Ασλάν υπογράφει ΅ια προκλητική, συναρπαστική και απόλυτα ε΅περιστατω΅ένη βιογραφία που θέτει σε α΅φισβήτηση παλιές και βαθιά ριζω΅ένες αντιλήψεις για τον άνθρωπο που γνωρίζου΅ε ως Ιησού τον Ναζωραίο.

Συγκρίνοντας και φωτίζοντας τον Ιησού των Ευαγγελίων ΅ε τις ιστορικές πηγές, ο Ασλάν σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός άνδρα γε΅άτου πίστη και πάθος, ο οποίος ωστόσο σπαράσσεται από αντιθέσεις: ένας άνδρας φιλειρηνικός ο οποίος παρακινούσε τους οπαδούς του να οπλιστούν ΅ε σπαθιά· ένας εξορκιστής ο οποίος θεράπευε διά της πίστης και προέτρεπε τους ΅αθητές του να κρατούν ΅υστική την ταυτότητά του· και τέλος ο ανατρεπτικός «Βασιλιάς των Ιουδαίων», του οποίου η υπόσχεση να τους ελευθερώσει από τη Ρώ΅η δεν υλοποιήθηκε στη διάρκεια της σύντο΅ης ζωής του. Ο Ασλάν διερευνά τους λόγους για τους οποίους η πρωτοχριστιανική εκκλησία προτί΅ησε να διαδώσει ΅ια εικόνα του Ιησού ως ενός φιλειρηνικού πνευ΅ατικού δασκάλου και όχι ως ενός πολιτικά συνειδητού επαναστάτη. Και καταπιάνεται ΅ε τον γρίφο του πώς ο Ιησούς κατανοούσε τον εαυτό του ? ΅ε το ΅υστήριο που βρίσκεται στο επίκεντρο όλης της ΅ετέπειτα δια΅άχης σχετικά ΅ε τη θεότητά του.

Ο Ζηλωτής προτείνει ΅ια καινούρια θεώρηση ΅ιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες που ειπώθηκαν ποτέ, ενώ συνά΅α επικυρώνει τη ριζοσπαστική και ρηξικέλευθη φύση της ζωής και της αποστολής του Ιησού της Ναζαρέτ. 

«Μια τολ΅ηρή και εξαιρετικά τεκ΅ηριω΅ένη αναθεώρηση της πιο ση΅αντικής ζωής που βιώθηκε ποτέ».

Laurence Wright, βραβευ΅ένος ΅ε Πούλιτζερ συγγραφέας του

Going Clear: Scientology, Hollywood, and the Prison of Belief 

Ο Ρέζα Ασλάν είναι διάση΅ος συγγραφέας και θρησκειολόγος. Το πρώτο του βιβλίο, Ένας είναι ο Κύριος ο Θεός ΅ου: Οι ρίζες, η εξέλιξη και το ΅έλλον του ισλά΅ (Κέδρος, 2007), ΅εταφράστηκε σε δεκατρείς γλώσσες και χαρακτηρίστηκε ένα από τα ση΅αντικότερα βιβλία της τελευταίας δεκαετίας. Είναι επίσης συγγραφέας του How to Win a Cosmic War: God, Globalization, and the End of the War on Terror, καθώς και επι΅ελητής του Tablet & Pen: Literary Landscapes from the Modern Middle East. Γεννη΅ένος στο Ιράν,  ζει στη Νέα Υόρκη και στο Λος  ?ντζελες ΅ε τη γυναίκα του και τους δύο γιους του. Ο Ζηλωτής κυκλοφόρησε στην Α΅ερική το 2013 και ΅εταφράζεται σε περισσότερες από 35 γλώσσες, ενώ ετοι΅άζεται η κινη΅ατογραφική ΅εταφορά του από τη Lionsgate.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα