NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ιστορία / Αρχαιολογία / Εισαγωγή στη μουσειολογία και στην προληπτική συντήρηση

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Εισαγωγή στη μουσειολογία και στην προληπτική συντήρηση
American Academy

Εκδόσεις
Καρδαμίτσα

ISBN: 978-960-354-320-6
Σελίδες: 316
Σχήμα: 21Χ14
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2012

Τιμή | 19.8 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η Μουσειολογία είναι μια σχετικά νέα εφαρμοσμένη επιστήμη, που άρχισε να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια μετά τον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο, ως συνέπεια της μεταπολεμικής αναζήτησης από τους λαούς, των εθνικών πολιτισμικών τους ταυτοτήτων και της συνειδητοποίησης της κεφαλαιώδους σημασίας της έρευνας, της συντήρησης και της ανάδειξης των καταλοίπων της πολιτισμικής τους κληρονομιάς.

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από δύο μέρη: Η Εισαγωγή στην Μουσειολογία (πρώτο μέρος) προσδιορίζει την επιστήμη στο σύνολο της και θέτει τις βάσεις των γνωστικών της συνιστωσών αλλά και των γενικότερων προβληματισμών πάνω στα μουσειακά θέματα. Η Εισαγωγή στην Προληπτική Συντήρηση (δεύτερο μέρος) ασχολείται διεξοδικότερα με τους πρακτικούς τρόπους προφύλαξης των μουσειακών αντικειμένων και ανασκαφικού υλικού, γι? αυτό και βασίζεται περισσότερο στην φυσικοχημεία.

Το κείμενο είναι γραμμένο κατά τρόπο που να μπορεί να απευθύνεται τόσο σε επιστημονικό όσο και σε ευρύτερο κοινό. Η νέα έκδοση αποτελεί βελτίωση και εμπλουτισμό με νεώτερα δεδομένα, ενώ και τα δύο μέρη ενισχύονται με πλούσια βιβλιογραφία.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα